Ingrediënt: Knoflook

Kipgehaktballetjes in tomatensaus

Kipgehaktballetjes in tomatensaus

Zin in een verfrissend, maar ook vullen recept met deze regenachtige onweer dagen? Dan heb ik weer wat lekkerssss. Zachte, zeer malse (heel belangrijk!) kippengehaktballetjes in homemade tomatensaus met ei. Waarin je heerlijk met een broodje kunt dippen of lekker als bijgerecht bij bijv. aardappels of als saus over courgetti.

Khao Soi

Khao Soi

Dit recept heb ik gekregen van een meneer die op vakantie was geweest naar Thailand. Daar in één van de kleine , vele restaurantjes werkte een oude vriend van hem. Het moment dat hij de gerechten van zijn oude vriend, de chef van het restaurant, had geproeft. Heeft hij gevraagd of hij mocht meekijken in de keuken, vanwege dat hij verliefd was geworden op zijn recepten. Met pen en papier is hij in zijn vakantie terug gegaan naar het restaurant. Daar heeft hij de recepten, welke de chef maakte, opgeschreven. Eenmaal thuis aangekomen, heeft hij de recepten gemaakt. Deze recepten heeft hij aan mij gegeven waar ik natuurlijk uiteraard dol enthousiast over was.

Gele curry pasta

Gele curry pasta

pasta’s, vanwege dat deze erg makkelijk in gebruik zijn. Zodra je een curry paste maakt, is het in een afgesloten (extreem schoon) potje 2 á 3 weken houdbaar. Daardoor is het een fantastisch recept ter voorbereiding van een lange werkweek. Of natuurlijk, om iemand te verassen en uiteraard jezelf! Doordat je verse ingrediënten gebruikt geeft het een enorme geur explosie. Je krijgt daardoor al erg veel zin om met dit recept aan de slag te gaan. Juist, om deze reden heb ik een heerlijk recept voor je, genaamd Khao Soi. Dit recept is hier terug te vinden. Enjoy!

Koolhydraat arme bolognese spaghetti pompoen

Koolhydraat arme bolognese spaghetti pompoen

  Happy Halloween! Voor Halloween vond ik het toch wel een leuk idee om iets met een pompoen te maken en vanwege mijn Facebook groep ‘recepten ik eet koolhydraat arm/beperkt’ wou ik weer even een koolhydraat arm recept met jullie delen. Ik zag in de…

boeuf bourguignon

boeuf bourguignon

Het water loopt al in mijn mond als ik de naam boeuf bourguignon hoor.. Dit gerechtje heeft altijd bij mij nieuwsgierigheid naar boven gebracht en eerlijk gezegd weet ik niet waarom, maar de naam sprak mij erg aan plus dat het een frans stoof gerechtje is…

Groene pesto griekse yoghurt courgetti met gevulde kip

Groene pesto griekse yoghurt courgetti met gevulde kip

  Een lekkere courgetti is iets wat ik graag op mijn blog wou hebben, vanwege dat het een vervanging is van pasta en erg gezond daardoor is. De pasta zelf mis je echt niet! Doordat de courgette dezelfde structuur krijgt als pasta is het de …

Rode pesto penne met parmezaanse kaas & diverse groente

Rode pesto penne met parmezaanse kaas & diverse groente

  Jaja.. daar gaan we weer.. Voor mijn cheatdagen kies ik vaak een pasta uit juist omdat je er zoveel mee kan variëren. Mijn vriend zelf is niet zo gek van pasta, maar doordat ik niet opgeef en hem blijf verassen met de dingen die…

Pulled chicken taco’s met coleslaw

Pulled chicken taco’s met coleslaw

Wie kent het tegenwoordig niet pulled pork, het is ondertussen een hele hype geworden.. Daarom dacht ik pulled chicken kan toch ook? En wat ben ik blij dat ik het geprobeerd heb. Man oh man wat is dit lekker je eet je vingers erbij op…

Spaghetti carbonara met uien en knoflook

Spaghetti carbonara met uien en knoflook

    Oh wat hou ik toch van pasta’s! je kan mij er ‘s nachts voor wakker maken zo lekker vind ik het! Helaas is het best wel vettig dus niet een maaltijd voor elke dag, daarom maak ik dit vooral op mijn cheatdagen en…

Romige gele curry met gebrande noten & zoete aardappel

Romige gele curry met gebrande noten & zoete aardappel

    Voor mijn eerste recept op mijn blog wou ik iets wat niet al te moeilijk is om na te maken maar waarvan ik zeker weet dat als je dit gerecht maakt zeker terug komt om te kijken wat het volgende recept is wat…

Tom yum soep met garnalen en pangafilet

Tom yum soep met garnalen en pangafilet

Dit is een soep die anders is dan andere soepen. Vroeger lustte ik geen vis, maar der loop van tijd begon ik het steeds meer te waarderen doordat ik het at in recepten waar de smaak van de vis goed tot zijn recht kwam net…

Herten tataki met knoflookchips en shii-take

Herten tataki met knoflookchips en shii-take

Tataki is een gerecht wat ik erg kan waarderen. Het is best een simpel gerecht om te maken maar wat een unieke smaak heeft door de knoflookchips en de Japanse saus. Deze saus wordt toegevoegd op het eind van het gerecht. Tataki is er in…