Koolhydraat arme bolognese spaghetti pompoen

 

Happy Halloween! Voor Halloween vond ik het toch wel een leuk idee om iets met een pompoen te maken en vanwege mijn Facebook groep ‘recepten ik eet koolhydraat arm/beperkt’ wou ik weer even een koolhydraat arm recept met jullie delen. Ik zag in de groep een paar fanatieke dames die aan de slag waren gegaan met een spaghetti pompoen en daar heerlijke recepten van gedeeld hadden. Waardoor mijn idee gelijk was om een eigen versie van deze spaghetti pompoen te maken en ik moet zeggen het is nog heeerlijk gelukt ook! Ik ben best moeilijk met vervangers voor koolhydraten zoals echte pasta maar dit recept plus mijn receptje van de groene pesto courgetti ben ik erg tevreden met de resultaten en smaakt het er zeker niet minder op. Dit keer een heerlijke bolognese saus natuurlijk kan je dit altijd naar smaak aanpassen maar geloof me.. dat is niet nodig! Ik ben oprecht benieuwd wat jullie ervan vinden en natuurlijk hoe jullie foto’s eruit zien. Ik ga proberen om m’n site zo aan te passen zodat je voortaan foto’s van je eigen gemaakte versie hieronder kan delen i.p.v. de Facebook groepen.

 

 

koolhydraat arme bolognese spaghetti pompoen
Porties2 á 3 Personen
Prep Tijd5 min
Kook Tijd1 uur
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en snij de pompoenen door de midden.
 2. Maak een kruiden olie van de kokosolie (bewaar 1 et) samen met 2 fijngesneden knoflookteentjes, 1 tl oregano, 1 tl tijm en peper & zout.
 3. Bestrijk hiermee de 4 helften van de spaghetti pompoenen en zet dit in de oven voor 60 min.
 4. Begin met het snipperen van de ui, de overgebleven knoflook, bladselderij, champignons & wortel.
 5. Voeg in een pan 1 et kokosolie toe, en laat dit smelten.
 6. Bak het rundergehakt om en om bruin.
 7. Voeg in de pan de ui, bleekselderij, champignons en wortel toe en fruit dit aan op middelmatig vuur voor ongeveer 5 min.
 8. Voeg daarna de gesneden knoflook erbij en bak dit 30 sec.
 9. Voeg de gepelde tomaten toe aan de groente's samen met 200 ml water, de tijm, oregano, peterselie & het bouillonblokje.
 10. laat dit voor 25 min sudderen zodat de smaken goed samen komen.
 11. Voeg hierna 1 plakje kaas aan de bolognese saus toe samen met wat peper & zout naar smaak en laat dit voor 5 min op een zacht vuurtje in de saus trekken.
 12. Haal de pompoen uit de oven en gebruik een vork om sliertjes uit de pompoen te halen. Dit doe je door met 1 hand een ovenhandschoen aan te doen en daarmee de pompoen beet te pakken en met je andere hand langzaam slierten van boven naar onder eruit te halen.
 13. Als je de spaghetti gaat serveren zoals mij in de pompoen zelf hou je nog een klein deel over in de pompoen zodat je gasten zelf naar smaak de spaghetti pompoen met de bolognese saus kunnen mengen.
 14. Doe de spaghetti bij de saus en roer dit door elkaar heen.
 15. Leg de bolognese spaghetti op een bord of in de pompoen terug en serveer dit eventueel met Parmezaanse kaas als topping.

Ik zou zeggen ”eetsmakelijk!”

Vergeet niet een foto te delen via Facebook of Instagram met de hashtag #togoodtobefood !
Het lijkt mij namelijk super leuk om te zien hoe je maaltijd eruit ziet en natuurlijk of dat het je net zo gesmaakt heeft als bij mij!