Facebook
Facebook
Instagram
Pinterest

De plek voor (koolhydraat arme) recepten, reviews, blogs & vlogs

boeuf bourguignon

boeuff bourginon met overheerlijke rode wijn saus waarin gesudderd rundvlees zit samen met wortels, zilvervliesuitjes, bleekselderij en champignons. Een echte klassieker dus!

Het water loopt al in mijn mond als ik de naam boeuf bourguignon hoor.. Dit gerechtje heeft altijd bij mij nieuwsgierigheid naar boven gebracht en eerlijk gezegd weet ik niet waarom, maar de naam sprak mij erg aan plus dat het een frans stoof gerechtje is maakte het mij nog nieuwsgieriger. Na meerdere malen dit recept gemaakt te hebben wil ik graag met jullie mijn versie van boeuf bourguignon delen en ik ben benieuwd wie er net zo verliefd op word als ik. Niet alleen de smaak van het gerecht geeft je een warm welkom maar alleen al de geur die dit stoofpotje door heel je huis verspreid kan je niet wachten totdat je het eindelijk mag gaan opscheppen.

Eet dit gerechtje samen met wat zoete patat, zilvervliesrijst of stokbrood om er heerlijk mee in de dippen!

 

 

boeuf bourguignon
Porties4 borden
Prep Tijd30 min
Kook Tijd3 uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Haal het rundvlees uit de koelkast zodat het kan rusten terwijl je alles gaat snijden.
  2. Snij de knoflookteentjes fijn, de champignons doormidden en snij de wortels en bleekselderij fijn.
  3. Begin met de wijnsaus, dit doe je door een pan op middelmatig vuur te zetten en 250 ml water toe te voegen samen met 500 ml rode wijn.
  4. Voeg hierbij het blikje tomaten puree samen met de knoflook, tijm & laurierblaadjes en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  5. Draai het vuur laag zodra hij begint te koken.
  6. Snij het rundvlees in dobbelsteentjes en zorg dat je met de structuur van het vlees mee snijd daardoor blijft het malser.
  7. Zet nog een pan op middelmatig vuur en doe hierin 2 et kokosolie, voeg hierbij het gesneden rundvlees samen met peper & zout en bak dit rondom bruin.
  8. Voeg de gebakken rundvlees toe aan de rode wijn saus.
  9. Doe in de zelfde pan als waar je het vlees in gebakken hebt de spekreepjes.
  10. Bak de spekreepjes uit, voeg deze in de rode wijn saus en hou het braadvocht in de pan.
  11. Fruit in het braadvocht de uien glanzend en voeg deze ook toe aan de rode wijn saus.
  12. Nu begint je boeuf bourguignon al ergens op te lijken! alleen moet het nog eventjes koken.
  13. bak in de pan waar je alles in gebakken hebt de champignons totdat ze glanzend zijn en voeg deze toe aan de rode wijn saus.
  14. Zet een deksel op de pan. Nu kan je 2,5 uur lang genieten van de heerlijke geuren in je huis van de boeuf bourguignon !
  15. Voeg na 2,5 uur de gesneden bleekselderij, gesneden wortels en de zilvervliesuitjes toe aan de boeuf bourguignon.
  16. Laat dit nog rustig een uurtje sudderen en jou eigen gemaakte boeuf bourguignon is klaar !

Eetsmakelijk!

Vergeet niet een foto te delen via Facebook of Instagram met de hashtag #togoodtobefood !

Het lijkt mij namelijk super leuk om te zien hoe je maaltijd eruit ziet en natuurlijk of dat het je net zo gesmaakt heeft als bij mij!

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Close