Groene pesto griekse yoghurt courgetti met gevulde kip

groene pesto courgetti met gevulde kip koolhydraat arm

 

Een lekkere courgetti is iets wat ik graag op mijn blog wou hebben, vanwege dat het een vervanging is van pasta en erg gezond daardoor is. De pasta zelf mis je echt niet! Doordat de courgette dezelfde structuur krijgt als pasta is het de  beste vervanging voor pasta die er maar is plus dat je extra veel groentes binnenkrijgt op deze manier. Je hebt speciale apparaatjes waarmee je de sliertjes in lange slierten kan krijgen, maar voor dat ik deze nog niet had gebruikte ik gewoon een rasp en dan waren ze iets korter maar niet minder lekker erdoor! Ik ben benieuwd wat je van dit recept vind, het lijkt een simpel recept maar de smaak is daar zeker niet naar! Griekse yoghurt en pesto gaan goed samen met wat kipfilet en tomaten maakt het dit recept helemaal af!

Groene pesto griekse yoghurt courgetti met gevulde kip
Porties2 Personen
Prep Tijd10 Minuten
Kook Tijd30 Minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm een oven voor op 175 ºC.
  2. Begin met het snijden van 1 ui, 3 cherry tomaten en rasp de Parmezaanse kaas.
  3. Was de kipfilets en snij deze doormidden.
  4. Leg de kipfilets in een ovenschaal en vul deze aan de binnenkant met groene pesto.
  5. Verdeel de gesneden cherry tomaten over de pesto.
  6. Doe hierboven op de helft van de gesneden ui en 15 g Parmezaanse kaas.
  7. Klap de kipfilets dicht en bestrooi de kipfilets met paprika poeder.
  8. Leg in dezelfde ovenschaal de overgebleven cherry tomaten en de halve ui.
  9. Bestrooi dit met wat peper & zout, en doe als laatste nog 15 g Parmezaanse kaas eroverheen strooien.
  10. Zet dit in de oven voor 30 min.
  11. Begin met het snijden van de courgetti. Je hebt hier speciale apparaatjes voor, maar je kan het ook met een rasp doen.
  12. Snij 1 ui en de 2 knoflookteentjes.
  13. Zet een grote pan op middelmatig vuur en voeg hierbij 2 el kokosolie.
  14. Fruit de ui en voeg daarna 30 sec de knoflookteentjes toe.
  15. Voeg de courgetti in de pan en bak dit 1 min om.
  16. Voeg hierbij de 3 tl groene pesto & 3 el Griekse yoghurt.
  17. Verkruimel het Rundvlees bouillon blokje boven de pan en pak dit voor ongeveer 7 min.
  18. Er zal flink wat water uit de courgette lopen wat vrijkomt met het bakken, maar dit gebruik je later als saus.
  19. Verdeel de Courgetti over de borden en voeg bij elk bordje 4 á 5 et saus toe wat overblijft in de pan.
  20. Verdeel de kip over de borden samen met de gebakken cherry tomaten.
Optioneel
  1. Verkruimel de overgebleven Parmezaanse kaas over de borden.

Eetsmakelijk!

Vergeet niet een foto te delen via Facebook of Instagram met de hashtag #togoodtobefood !

Het lijkt mij namelijk super leuk om te zien hoe je maaltijd eruit ziet en natuurlijk of dat het je net zo gesmaakt heeft als bij mij!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.