Khao Soi

Dit recept heb ik gekregen van een collega die op vakantie was geweest naar Thailand. Daar in één van de kleine , vele restaurantjes werkte een oude vriend van hem. Het moment dat hij de gerechten van zijn oude vriend, de chef van het restaurant, had geproeft. Heeft hij gevraagd of hij mocht meekijken in de keuken, vanwege dat hij verliefd was geworden op zijn recepten. Met pen en papier is hij in zijn vakantie terug gegaan naar het restaurant. Daar heeft hij de recepten, welke de chef maakte, opgeschreven. Eenmaal thuis aangekomen, heeft hij de recepten gemaakt. Deze recepten heeft hij aan mij gegeven waar ik natuurlijk uiteraard dol enthousiast over was. Juist, vanwege dat mijn vriend dol is op thaise recepten en ik daardoor, graag dit soort recepten maak. Dit recept wat ik met jullie deel is een recept welke wij heel vaak nog maken. Natuurlijk kan je zelf de toppings aan passen naar smaak. Ik zou zeggen: enjoy!
Ingrediënten
De Khao Soi
- 450ml Kokosmelk
- 30 á 45 ml currypasta
- 6 Kipdrumsticks
- 450 ml Kippenbouillon
- 1 á 2 el Palmsuiker
- 40 ml Vissaus
- 15 ml Ketjap
- Snufje peper en zout
- 1 á 2 Limoentjes
Overige ingredienten
- 6nestjes Eiermie
- 3 lente-uien
- 3 sjalotjes
- 4 rode peppertjes(Als je een spaanse peper gebruikt, heb je er maar één nodig)
- 3teentjes Knoflook
Optioneel
- 1blikje pickled groene mosterd bladeren
- 4takjes Koriander
Instructies
- Begin met het voorbereiden van het gerecht zoals; lente-ui, sjalot, knoflook en de rode peper snijden.
- Frituur de schijfjes knoflook als chips en laat deze uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Voeg een derde deel van de kokosmelk in een pan.
- Laat de kokosmelk inkoken tot een romig geheel.
- Bak ondertussen de currypaste 30 seconden op hoog vuur en voeg vervolgens de romige kokosmelk toe.
- Kip drumsticks wassen en vervolgens toevoegen aan de currypaste.
- Roerbak de kipdrumsticks en zorg ervoor dat de kipdrumsticks goed bedekt zijn met de currypaste.
- Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe; overige kokosmelk, bouillon, suiker, vissaus en ketjap. Peper & zout naar smaak toevoegen.
- Laat het geheel 45 min. zachtjes doorkoken.
- Kook ondertussen de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing al denté.
- Voeg als laatst limoensap aan de curry toe, en breng deze eventueel op smaak met extra currypasta, suiker en/of vissaus.
- Verdeel de eiermie over de soepkommen.
- Voeg een soeplepel curry toe samen met één kippenpoot.
- Verdeel de overige ingrediënten over het gerechts zoals: de Lente ui, sjalot, rode peper, knoflooksnippers, mosterd bladeren en eventueel koriander
Notities
Eetsmakelijk!
Vergeet niet een foto te delen via Facebook of Instagram met de hashtag #togoodtobefood!