Kipgehaktballetjes in tomatensaus

Zin in een verfrissend, maar ook vullen recept met deze regenachtige onweer dagen?⛈️ Dan heb ik weer wat lekkerssss.😍 Zachte, zeer malse (⬅️heel belangrijk!) kippengehaktballetjes in homemade tomatensaus met ei. Waarin je heerlijk met een broodje kunt dippen of lekker als bijgerecht bij bijv. aardappels of als saus over courgetti.
Kipgehaktballetjes in tomatensaus
Prep Tijd5 minuten
Kook Tijd30 minuten
Ingrediënten
eventueel:
  • verse kruidenzoals; verse tijm, platte peterselie, verse basilicum of selderij.
Instructies
  1. Snij de uien grof en fruit de uien op middelmatig vuur in de kokosolie.
  2. Voeg aan de kippengehakt; 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel ketchup en peper en zout toe.
  3. Maak van het mengsel tussen de 4 en 6 kippengehaktballetjes.
  4. Braad de kippengehaktballetjes kort mee met de uien.
  5. Voeg het kleine blikje tomatenpuree toe en fruit het mengsel aan.
  6. Voeg de gepelde tomaten toe.
  7. Voeg de rest van de ingrediënten toe en indien nodig nog een klein beetje water.
  8. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht ongeveer 20 min sudderen.
  9. Voeg als laatst de 2 eieren toe en laat de eieren ongeveer 10 min stollen, tussen de saus.

1 thought on “Kipgehaktballetjes in tomatensaus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.