Hoe Margot van der Pol 30 kilo in 7 maanden tijd afviel

Margot van der Pol is maar liefst 30 kilo afgevallen in 7 maanden tijd, dankzij het koolhydraat arme/beperkte dieet hield zij het vol. Dankzij haar doorzettingsvermogen en de gratis community (klik hier voor de link) heeft zij haar doel bereikt; zonder dat het haar enige moeite koste. Ik heb met haar gesproken en was zeer benieuwd naar haar verhaal en hoe de Togoodtobefood en de community van de website haar geholpen heeft. Veel mensen hadden vraag naar haar voedingsschema en motto; binnen onze community. Bij Togoodtobefood zijn we super trots op onze leden zoals Margot, daarom willen wij haar niet alleen in zonnetje zetten; maar hielpen wij haar ook graag met haar verhaal en haar schema’s online te plaatsen waar enorm veel vraag naar is.

Voor het dieet

Margot van der Pol voor het afvallen 30 kilo afgevallen koolhydraat arm beperkt dieet informatie interview togoodtobefood

''Ik kreeg ME, waardoor ik huis & bed gebonden werd. Door de weinige lichaamsbeweging; tikte de kilo's aardig aan (+26kg). Na meerdere dieeten te hebben geprobeerd, kwam ik gelukkig bij het koolhydraat arme dieet terecht.''

Om te beginnen, wie ben je en wat doe je?
 
Ik ben Margot van der Pol, 28 jaar en helaas sinds 4 jaar door ziekte volledig arbeidsongeschikt. Voorheen werkte ik met veel plezier in de gehandicaptenzorg en de psychiatrie. Mijn hart ligt bij de zorg.
 
Wanneer ben je begonnen met koolhydraat arm eten en waarom?
 
In jan 2017 kreeg ik de chronische multisysteemziekte ME, waardoor ik huis & bed gebonden werd. Door de weinige lichaamsbeweging die ik aan kan op een dag (ik lig veel en zit in een rolstoel buitenshuis) tikte de kilo’s aardig aan (+26kg). Na meerdere dieeten te hebben geprobeerd waarbij mijn lichaam aangaf het niet aan te kunnen (ik werd duizelig en slap) kwam ik gelukkig bij het koolhydraatarme dieet terecht. Dit kon mijn lichaam prima aan en het was dus verantwoord om met dit dieet te gaan afvallen.
 
Wat was voor jou de knop die het deed doorhakken?
 
Ik hakte de knoop door toen ik mijn BMI berekende. Deze kwam uit op 33,8. Een BMI boven de 30 wordt obesitas genoemd, ik zat hier dus ruim boven. Toen wist ik dat er echt wat moest gebeuren. Ook omdat er geen zicht op herstel is voor mij, wat zou betekenen dat ik nog zwaarder en zwaarder zou worden. Zeer ongezond en gevaarlijk zelfs.
 
Wat maakte het voor jou makkelijk om dit dieet vol te houden, had je bepaalde handvaten?
 
Bij dit dieet heb ik eigenlijk geen honger gehad. Dat was wel echt een randvoorwaarde voor mij om aan een dieet te beginnen. Ook kun je binnen een koolhydraatarm dieet écht nog heel veel lekkere dingen eten. Het is geen dieet waar je alleen mag kauwen op een blaadje sla, er is veel variatie qua lekkere gezonde producten.
 
 
Margot van der Pol na het afvallen 30 kilo minder togoodtobefood koolhydraat arm beperkt dieet informatie interview

na het dieet!

binnen 7 maanden 30 kilo afgevallen

''Het is geen dieet waar je alleen mag kauwen op een blaadje sla, er is veel variatie qua lekkere gezonde producten.''

Hoe zorg jij ervoor dat je voeding in orde is? Hanteer je een schema of tel je de koolhydraten?
 
Ik ben eigenlijk vrij snel zelf een schema gaan maken. Ik heb veel dingen uitgeprobeerd qua producten en recepten. Via de app van het voedingscentrum ben ik mijn voedingswaarde gaan bijhouden. Schrikbarend hoeveel rommel er in sommige producten zitten. Ik tel niet alleen de koolhydraten die ik eet, maar let ook op het eten van eiwitten en gezonde vetten. Alles in balans.
 
Wat fijn dat je onze Facebook groep wou helpen met schema’s en jouw bericht ging viral in de groep met enorm veel mensen die je verhaal willen weten. Geeft dit je veel kracht?
 
Ja, heel fijn om zoveel mensen blij te maken! Daar doe ik het voor. Het geeft mij een gelukkig gevoel als andere mensen gelukkig zijn.
 

''zelfs zonder sporten kan je hier mee afvallen.''

Word je goed ondersteund door de community? En heb je veel aan Togoodtobefood gehad samen met de andere leden van de community?
 
Sam, van togoodtobefood vind ik echt een lieve dame! Ze heeft mij geholpen met het plaatsen van de schema’s en we hebben contact via de Facebookschat erover gehad. Wat ik zo tof vind, is dat ik in haar hele gave groep (die gelinkt is aan haar website) zonder problemen wat kon posten over mijn eigen kijk op het dieet. Echt heel fijn dat er zulke mensen zijn zoals zij: niet alleen denken aan zichzelf en hun eigen bedrijf/website e.d. maar beslissingen maken op basis van wat de wens is van de groep en wat mensen kan helpen. Nice! Van heel veel leden van de facebook groep heb ik ook lieve berichten ontvangen. Echt een oppepper!!

''Wat ik zo tof vind, is dat ik in een hele gave groep zonder problemen wat kon posten over mijn eigen kijk op het dieet.''

MArgot van der Pol voor het afvallen
Margot van der Pol na het afvallen 30 kilo minder togoodtobefood koolhydraat arm beperkt dieet informatie interview
Sport je ook bij het koolhydraat arm/beperkt dieet?
 
Nee, sporten is er dus helaas niet bij. Normale lichaamsbeweging heb ik ook niet. Voor mij heel naar, maar ik hoop dat mensen hierdoor postitief naar dit dieet gaan kijken: zelfs zonder sporten kan je hier mee afvallen. Al raad ik iedereen natuurlijk wel aan om dit er evengoed bij te doen haha, is wel gewoon een extra boost!

''Nog steeds eet ik dingen die ik echt lekker vind.''

Hoe zie jij de toekomst met jouw nieuwe leefstijl?
 
De toekomst? Ik hoop natuurlijk op dit gewicht te blijven. Dat gaat ook wel lukken! Als ik iets in mijn hoofd heb dan gebeurd dat ook zo, haha. Heb mijn voedingsschema drastisch omgegooid, maar nog steeds eet ik dingen die ik echt lekker vind. Dat scheelt enorm voor een terugval zegmaar.
 
Heb je nog bepaalde tips en tricks voor onze leden?
 
Als tip zou ik geven om dit dieet heel serieus te nemen, maar niet te ver door te slaan. Wat ik al eens eerder zei; van 1 stukje taart op je eigen verjaardag wordt je niet dikker, maar wel gelukkig. En een gelukkig mens is meer en makkelijker gemotiveerd om er tegen aan te gaan! Ook zou ik iedereen aanraden om dit samen met een partner, vriend of vriendin, moeder of broer te doen. Dat is een stuk makkelijker en je hebt steun aan elkaar. Mijn vriend is echt een grote eter, vlees en pasta zijn favoriet. Hij heeft qua diner bijna alles meegegeten en heeft echt genoten van de nieuwe recepten. Hij nam gewoon wat meer dan mij. Hij had nooit gedacht dat koolhydraatarme gerechten zo lekker konden zijn en goed vulde. Bij sommige gerechten heeft hij bijv wel pasta of rijst gegeten, dit kookte we dan los voor hem. Ik at dan bijvoorbeeld bloemkool rijst ipv pasta. Dat is ook altijd een optie.

word lid van onze facebook groep

Bij de Facebook community vindt je alles zonder poespas. We zijn er gezamenlijk met één doel. Bij de community vindt je onder andere voedingslijsten, makkelijke & snelle informatie, steun (Geen elke vraag is té gek) en recepten van andere leden. Dit is allemaal gratis inzichtelijk. Dit komt omdat we samen de groep draaiende houden en elkaar inspireren met onze doelen, inzichten en recepten. Ook houden we enorm veel winacties binnen de groep. Like de pagina van TOGOODTOBEFOOD op Facebook en Instagram om altijd op de hoogte te zijn van alle winacties en om deze website en groep draaiende te houden. Boven aan de pagina van deze website vindt je de recepten, bereken jouw waardes en hoe begin je met een koolhydraat arm dieet? Succes!