Daar gaan we, nog een taco recept. Zoals de meeste wel doorhebben, ben ik heel blij met de slowcooker die ik voor kerst gehad heb van mijn moeder. Het ene na het andere ”sudder” recept komt tevoorschijn, juist doordat het zo weinig tijd vergt. Ik heb nu standaard doordeweeks MAKKELIJK en vooral lékker eten. Doordat de slow cooker overdag aan kan blijven staan, hoef je alleen ochtends de ingrediënten toe te voegen.
In Mexico vergt dit gerecht wat meer tijd. Het is ook niet per definitie een recept wat je normaal gesproken makkelijk thuis maakt. Traditioneel wordt een heel schaap op lage temperatuur urenlang gestoofd in een kuil bedekt met aloë vera bladeren. Van mij mag je het proberen in je achtertuin, maar ik denk niet dat de buurt of jouw mooie gazon daar heel vrolijk van wordt. Ook is het vocht gehalte in Nederland te hoog om dit gerecht te laten lukken. De toegevoegde bouillon neemt de smaken op van het vlees. Meestal wordt er een soep gemaakt van de bouillon óf net zoals mij; gebruik de bouillon voor de taco’s zelf.