Ga terug

Taco; Barbacoa

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 7 uur
Keuken Mexicaans

Equipment

  • Slow cooker (indien je dit niet hebt, voldoet een sudder pan met deksel ook)
  • Blender

Ingrediënten
  

  • 1,5 kilogram halslap rund/varken/geit (overig suddervlees kan ook)
  • 3 eetlepels (knoflook)olie
  • 650 milliliter runderbouillon
  • 2 blikjes chipotle pepers (van 100 gram per stuk)
  • 100 gram adobo saus
  • 7 teentjes knoflook
  • 1 1/2 theelepel komijn
  • 1 1/2 theelepel oregano
  • 1 kruidnagel
  • 4 laurierbladeren
  • 1 limoen
  • 1 gesnipperde ui

Instructies
 

  • Snij het vlees in grote grove stukken (te grootte van je hand).
  • Zet een pan op het vuur en voeg hierin de olie.
  • Braad het vlees rondom bruin aan en zet te pan uit.
  • Begin met het voorbereiden van de slow cooker. Voeg één gesnipperde ui aan de bodem en leg hier het vlees bovenop.
  • Begin met het maken van de saus. Pak hiervoor de blender en voeg hierin de runderbouillon.
  • Voeg hierbij de chipotle pepers, adobo saus, kruidnagel en vier knoflook teentjes.
  • Mix de saus in de blender voor ongeveer 2 minuten.
  • na het blenden, voeg je overige ingrediënten toe aan de saus. Zoals: oregano & komijn.
  • Schenk de saus over het vlees in de slowcooker en verdeel de saus goed.
  • Druk de knoflookteentjes plat (met schil). Voeg boven op de saus 2 partjes limoen, de laurierbladeren en de knoflook tenen.
  • Kook het gerecht in ongeveer 7 uur zonder de deksel te openen.
  • Open de deksel en schenk de jus in een kom. Hou dit apart, dit ga je gebruiken om je taco's op te bakken.
  • Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en kook de Barbacoa nog even door voor ongeveer 20 minuten.
  • Zet een pan op het vuur en pak de tortilla's erbij.
  • Doop de tortilla's één voor één in de bouillon, zodat beide kanten goed bedekt zijn met de jus/olie van het vlees.
  • Bak de tortilla's per kant voor ongeveer 1 minuut.
  • Vul de tortilla's met Barbacoa en voeg overige toppings toe zoals hieronder aangegeven.