Snij het vlees in grote grove stukken (te grootte van je hand).
Zet een pan op het vuur en voeg hierin de olie.
Braad het vlees rondom bruin aan en zet te pan uit.
Begin met het voorbereiden van de slow cooker. Voeg één gesnipperde ui aan de bodem en leg hier het vlees bovenop.
Begin met het maken van de saus. Pak hiervoor de blender en voeg hierin de runderbouillon.
Voeg hierbij de chipotle pepers, adobo saus, kruidnagel en vier knoflook teentjes.
Mix de saus in de blender voor ongeveer 2 minuten.
na het blenden, voeg je overige ingrediënten toe aan de saus. Zoals: oregano & komijn.
Schenk de saus over het vlees in de slowcooker en verdeel de saus goed.
Druk de knoflookteentjes plat (met schil). Voeg boven op de saus 2 partjes limoen, de laurierbladeren en de knoflook tenen.
Kook het gerecht in ongeveer 7 uur zonder de deksel te openen.
Open de deksel en schenk de jus in een kom. Hou dit apart, dit ga je gebruiken om je taco's op te bakken.
Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en kook de Barbacoa nog even door voor ongeveer 20 minuten.
Zet een pan op het vuur en pak de tortilla's erbij.
Doop de tortilla's één voor één in de bouillon, zodat beide kanten goed bedekt zijn met de jus/olie van het vlees.
Bak de tortilla's per kant voor ongeveer 1 minuut.
Vul de tortilla's met Barbacoa en voeg overige toppings toe zoals hieronder aangegeven.