Facebook
Facebook
Instagram
Pinterest

De plek voor (koolhydraat arme) recepten, reviews, blogs & vlogs

Tom yum soep met garnalen en pangafilet

Dit is een soep die anders is dan andere soepen.
Vroeger lustte ik geen vis, maar der loop van tijd
begon ik het steeds meer te waarderen doordat ik het at in recepten waar de smaak van de vis goed tot zijn recht kwam net zoals dit recept.
Deze soep is dan ook zeer toegankelijk voor mensen die geen vis lusten.
Ik weet zeker dat de gene die geen vis lustten en dit eten stijl achterover zullen slaan, omdat de soep zelf erg fris en smaakvol is van zichzelf.
De soep zelf heeft een typische Thaise smaak door alle mooie verse ingrediënten die je eraan toevoegt.

Tom yum soep met garnalen en pangafilet
Porties2
Kook Tijd25
Instructies
  1. Begin met de citroengras fijn te snijden.
  2. breng de 2 liter water aan de kook samen met de citroengras, verse gember, roosjes broccoli, limoenblad, vissaus, de fijngesneden knoflook & chilipeper ( hou eventueel wat over van de chilipeper ter garnering )
  3. Laat 20 min op een zacht vuur koken met een deksel op de pan.
  4. zeef de soep en gooi de smaakmakers weg, nu hou je een bouillon over.
  5. Voeg de gesneden kabeljauw toe samen met de fijngesneden paksoi, bamboescheuten, shii-takes champignons & de tomaten.
  6. Laat dit 10 min op een zacht vuur koken
  7. Voeg als laatst de garnalen toe en laat nogmaals 3 min op zacht vuur koken.
  8. Garneer met Thaise basilicum, de overgebleven chilipepers & 1 halve limoen per schaaltje

Wist je dat sommige mensen koriander naar zeep vinden smaken? Dit ligt aan de genen, ongeveer 4 tot 14 procent van de mensheid heeft dit, waaronder ik zelf! Vandaar dat ik aangeef dat je het eventueel kan toevoegen.

Bij de toko heb je speciale zakjes waar de bamboescheuten, pepertjes, limoenbladeren en citoengras samen in verpakt zitten. Vraag hierna mocht je het niet kunnen vinden en geef aan dat je Tom yum soep gaat maken, dan weten hun wat je zoekt.

Eet smakelijk!

Vergeet niet een foto te delen via Facebook of Instagram met de hashtag #togoodtobefood !

Het lijkt mij namelijk super leuk om te zien hoe je maaltijd eruit ziet en natuurlijk of dat het je net zo gesmaakt heeft als bij mij!

 

 tom yum soep brocolli shii-take limoen citroengras pepers limoen garnalen tomaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Close