Romige gele curry met gebrande noten & zoete aardappel

 

 

Voor mijn eerste recept op mijn blog wou ik iets wat niet al te moeilijk is om na te maken
maar waarvan ik zeker weet dat als je dit gerecht maakt zeker terug komt om te kijken wat het volgende recept is wat ik voor jullie ga maken!
Het is jammer dat ik de geuren alleen al niet kan overbrengen, ik weet zeker dat je er van had gaan watertanden!
Dan had ik geen uitleg nodig voor dit lekkere receptje! Vaak leg ik uit bij recepten wat de mogelijkheden zijn van dit recept en wat je weg kan laten of juist extra kan toevoegen voor de sporters onder ons die graag net zoals ik willen voldoen aan de goede voedingswaardes in een gerecht.

Romige gele curry met gebrande noten & zoete aardappel
Porties3
Prep Tijd5
Kook Tijd30
Ingrediënten
Optioneel
Instructies
 1. Snij de kip in blokjes. Als je kippenbouten gebruikt , bak deze dan 15 min rond om bruin in de olie en bewaar deze in een apart schaaltje voeg deze pas toe als je de groentes hebt gefruit. Doe dit alleen als je kippenbouten gebruikt.
 2. Snij de courgette in halve maandjes samen met de wortel en ui.
 3. Snij de teentjes knoflook fijn en de Spaanse peper.
 4. Snij de zoete aardappel in blokjes.
 5. Neem een grote wokpan, doe daar in de olie en bak de kip in 5 min goudbruin. Voeg de courgette, wortel & uien en Spaanse peper toe en fruit aan.
 6. Doe de knoflook 30 sec mee bakken in de pan.
 7. Doe hierbij de kurkumapoeder, gemberpoeder en de kerriepoeder en bak kort om.
 8. Voeg de tomatenpuree toe en fruit aan.
 9. Voeg de kokosmelk toe, samen met 200 ml water en laat dit op een zacht vuurtje sudderen voor 10 met een deksel op de pan.
 10. Begin ondertussen met het door midden snijden van de cherrytomaten en breng de rijst aan de kook zoals staat omschreven op de verpakking.
 11. Voeg de zoete aardappel toe en laat nog 5 min doorsudderen.
 12. Voeg de cherry tomaatjes toe en laat het nogmaals sudderen voor 5 min.
 13. Rooster de noten in een pan zonder boter of olie zodat de smaken vrij komen.
 14. Je eigengemaakte curry is nu bijna klaar, waarschijnlijk is de rijst ook klaar zoals je hem bereid hebt zoals op de verpakking.
 15. Schep de rijst in een mooi schaaltje en leg van 1 limoen 4 partjes erbij. Deze kunnen gebruikt worden per persoon naar smaak op hun eigen bord. Strooi eventueel wat paprika poeder boven op van het geheel van de rijst.
 16. Pak de pan met curry en leg de takjes peterselie er mooi boven op, gebruik hiervoor alleen de boven kant. Doe de geroosterde noten er boven op samen met de overgebleven stukjes peper en aanvallen maar!

Eet smakelijk !

Vergeet niet een foto te delen via Facebook of Instagram met de hashtag #togoodtobefood !

Het lijkt mij namelijk super leuk om te zien hoe je maaltijd eruit ziet en natuurlijk of dat het je net zo gesmaakt heeft als mij!