Red snapper met snelle chilicurry saus

food blog gefileerd vis sam

Recept

Red snapper met snelle chilicurry saus

Video afspelen

''Samen met een bordje biologische rijst maakt dit gerecht tot de perfecte thuiskomer.''

Overheerlijke Red snapper of witvis met een snel currysausje, klinkt goed toch? Dit gerechtje is super makkelijk te bereiden bijvoorbeeld als je laat uit je werk komt. Vaak heb je dan geen zin om hele tafels te creëren, maar heb je wel zin in lekker eten. Samen met een bordje biologische rijst maakt dit gerecht de perfecte thuiskomer. Je hebt niet veel nodig voor dit recept, maar ervaart wel de echte authentieke smaken van Thailand.

Eventueel als je geen bloem is huis hebt, bak je het visje lekker op de grill. Het is maar net wat jij zelf lekker vindt! Gebruik voor dit recept vis met een MSC keurmerk.

food blog gefileerd vis sam

Er zit een enorm verschil in normale en vis met een kerumerk. Je hebt onder andere kweek vis en vis die worden gevangen in de oceaan. Je hebt verschillende keurmerken voor vis. ASC (te herkennen aan het groene label) staat voor Aquaculture Stewardship Council. Deze vissen worden gekweekt. MSC (te herkennen aan het blauwe label) staat voor Marine Stewardship Council. Dit staat voor duurzaam gevangen vis in de oceaan. Dit is de strengste en meest veelomvattende milieustandaard voor wildvangstvisserijen die er is.

Vissen, maar ook beschermde dieren zoals zeeschildpadden die in die netten terechtkomen, kunnen er met geen mogelijkheid uit en gaan ook dood. Als we spreken over biologische kwekerijen, zijn zij veel schoner dan normale kwekerijen. Ze gebruiken geen bestrijdingsmiddelen of antibiotica. De vissen worden in ruimere bassins gehouden, waardoor het circulaire ecosysteem de vervuiling grotendeels zelf kan opvangen. De vissen worden gekweekt volgens de regels van bio & zeer zeker belangrijk, met respect voor het dierenwelzijn en milieu. De vis leeft in schoon water, eet in hoofdzaak biologisch visvoer, heeft voldoende ruimte om te zwemmen, en mag geen kunstmatige hormonen krijgen om kuit te schieten. Vissen met een keurmerk worden bovendien op een pijnvrije manier geslacht.

Video afspelen

''De vissen worden in ruimere bassins gehouden, waardoor het circulaire ecosysteem de vervuiling grotendeels zelf kan opvangen.''

Alternatieven

Video afspelen

''Ik merk bij terugkomst in Nederland, mijn reis over duurzaamheid verder gaat. bij alles wát ik leer en nieuwe connecties maak met de boeren, er steeds weer een nieuwe deur opengaat.''

In mijn aankomende blog neem ik je mee naar lekkere, nieuwe en uitdagende recepten. Ook vertel ik meer over het alternatief van het programma, mijn eigen alternatieven en uiteraard wat ik geleerd heb. Mijn reis is namelijk nog steeds niet afgelopen. Ik merk bij terugkomst in Nederland, mijn reis over duurzaamheid verder gaat. Ik merk namelijk, dat bij alles wát ik leer en nieuwe connecties maak met de boeren, er steeds weer een nieuwe deur opengaat. Zowel positief als negatief. Bijvoorbeeld als één van de kijkers mij een berichtje stuurt met super goede ideeën. Blijf deze a.u.b. sturen, op deze manier kunnen we onze kennis verbreden en schrijf ik hier over op mijn blog. Bij elke aflevering deel ik mijn verhaal met de alternatieven. Dat jij, net zoals ik, je bordje vis kan laten staan. Het moet weer een delicatesse worden.

Red snapper met snelle chilicurry saus

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht, Side Dish
Keuken Thais
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

 • 1 red snapper filet of een witvis
 • 1 eetlepel rode curry pasta
 • 120 milliliter kokosmelk
 • 1 eetlepel palm suiker
 • 8 eetlepels bloem
 • 1/2 eetlepel vissaus
 • 3 stuks kaffir limoen blaadjes
 • 100 milliliter olie

Optioneel

 • thaise basilicum als garnituur

Instructies
 

 • Snij de limoen bladeren in super smalle julienne en zet dit aan de kant. Dit wordt de decoratie en extra smaak touch van je gerecht.
 • Fileer de vis en bestuif de vis met bloem.
 • Voeg de olie toe in een pan met middelmatig vuur. Zorg dat je olie goed warm is.
 • Frituur de vis goudbruin en knapperig.
 • Pak een andere pan (middelmatig vuur) en voeg hierin een klein beetje olie.
 • Zorg dat de olie warm wordt en voeg hierbij de currypasta.
 • Voeg de kokosmelk toe en kook de saus voor ca. 3 min op een laag vuurtje.
 • Voeg als laatste de palmsuiker en vissaus toe op basis van eigen smaak.
 • Pak eventueel een mooi stuk bananenblad voor op je bord. Verspreid hierop de saus als bedje voor de vis.
 • Als je de thaise basilicum in huis hebt, krul de basilicum op en leg het boven op de saus.
 • Leg de vis boven op de saus/basilicum en voeg als finishing touch de limoenblaadjes toe.

Volgende week in 'gefileerd'

Elke donderdag om 21:00 uur bij de Evangelische omroep op Npo3

Daarbij maak ik natuurlijk weer een overheerlijk recept die wij van chef Woang geleerd kregen tijdens de reis. Dit keer met biologische rijst. Wat het recept is? Dat zie je in de aankomende aflevering.