Ga terug

Red snapper met snelle chilicurry saus

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht, Side Dish
Keuken Thais
Porties 1 persoon

Ingrediƫnten
  

  • 1 red snapper filet of een witvis
  • 1 eetlepel rode curry pasta
  • 120 milliliter kokosmelk
  • 1 eetlepel palm suiker
  • 8 eetlepels bloem
  • 1/2 eetlepel vissaus
  • 3 stuks kaffir limoen blaadjes
  • 100 milliliter olie

Optioneel

  • thaise basilicum als garnituur

Instructies
 

  • Snij de limoen bladeren in super smalle julienne en zet dit aan de kant. Dit wordt de decoratie en extra smaak touch van je gerecht.
  • Fileer de vis en bestuif de vis met bloem.
  • Voeg de olie toe in een pan met middelmatig vuur. Zorg dat je olie goed warm is.
  • Frituur de vis goudbruin en knapperig.
  • Pak een andere pan (middelmatig vuur) en voeg hierin een klein beetje olie.
  • Zorg dat de olie warm wordt en voeg hierbij de currypasta.
  • Voeg de kokosmelk toe en kook de saus voor ca. 3 min op een laag vuurtje.
  • Voeg als laatste de palmsuiker en vissaus toe op basis van eigen smaak.
  • Pak eventueel een mooi stuk bananenblad voor op je bord. Verspreid hierop de saus als bedje voor de vis.
  • Als je de thaise basilicum in huis hebt, krul de basilicum op en leg het boven op de saus.
  • Leg de vis boven op de saus/basilicum en voeg als finishing touch de limoenblaadjes toe.