Rode pesto penne met parmezaanse kaas & diverse groente

 

Jaja.. daar gaan we weer.. Voor mijn cheatdagen kies ik vaak een pasta uit juist omdat je er zoveel mee kan variëren. Mijn vriend zelf is niet zo gek van pasta, maar doordat ik niet opgeef en hem blijf verassen met de dingen die ik maak was hij totaal verliefd op deze pasta en werd mij zelfs gevraagd om deze pasta nogmaals te gaan maken en wat ik ook zeker ga doen! Met pasta’s moet ik je eerlijk bekennen dat ik altijd maar gewoon begin met wat ik in mijn koelkast heb liggen. Daardoor komen verschillende variaties te voorschijn zoals deze topper, daardoor wou ik deze graag met jullie delen omdat dit er eentje is waarvan zelfs hij zei dat hij deze pasta echt een toppertje vond!

 

Rode pesto penne met parmezaanse kaas & diverse groente
Porties4 borden
Prep Tijd10 min
Kook Tijd30 min
Ingrediënten
Instructies
 1. Besprenkel de gewassen kipfilets aan beide kanten met paprika poeder, peper & zout.
 2. Snipper de ui, bos-ui, knoflook & tomaat, snij de courgette in maandjes en rasp de Parmezaanse kaas.
 3. Zet een middelmatige pan op middelmatig vuur en voeg hierin de kokosolie.
 4. Wacht totdat de kokosolie gesmolten is en bak hierin de kipfilets rondom bruin. Dit duurt ongeveer 10 min.
 5. Haal de kipfilets uit de pan en zet deze apart.
 6. Bak in dezelfde pan de spekreepjes bruin en voeg hierbij de gesneden ui.
 7. Fruit dit aan.
 8. Vervolgens doe je de courgette erbij en fruit dit nogmaals aan.
 9. Voeg hierbij de gesneden tomaat en fruit het nogmaals aan.
 10. Voeg als laatst de gesnipperde knoflook toe en bak dit ongeveer nog 30 sec. mee.
 11. Voeg nu de penne toe in dezelfde pan en vul tot en met de rand toe vol samen met melk, het bouillon blokje en lente-ui en zet een deksel op de pan. TIP: (mocht je geen deksel hebben die over de pan past kan je altijd wat aluminium folie eroverheen doen. )
 12. Roer regelmatig door, na een half uur moet je pasta ongeveer al dente gekookt zijn, mocht het zo zijn dat je ziet dat je pasta droog komt te staan als hij nog niet helemaal gaar is voeg je nog wat melk toe. TIP: ( Wil je weten of dat je pasta gaar is? Dit kan je precies zien door een pasta uit de pan te pakken en deze tussen je vingers te knijpen. Als de pasta makkelijk gebroken kan worden door je vingers is hij zo goed als klaar. )
 13. Voeg hierbij de rode pesto toe samen met de Parmezaanse kaas en zet dit op een laag pitje.
 14. Ondertussen snij je de gebakken kipfilet in reepjes.
 15. Na 2 min dat je je pasta samen met de parmzeaanse kaas en rode pesto hebt gebakken haal je het van het vuur af en voeg je naar smaak wat peper & zout toe.
 16. Leg de pasta verdeeld op borden en voeg als laatst boven op de pasta de gebakken kip toe. de kipfilet hoeft niet warm te zijn vanwege dat de pasta genoeg op tempratuur is, en daardoor je kipfilet ook verwarmd word.

Eetsmakelijk!

Vergeet niet een foto te delen via Facebook of Instagram met de hashtag #togoodtobefood !

Het lijkt mij namelijk super leuk om te zien hoe je maaltijd eruit ziet en natuurlijk of dat het je net zo gesmaakt heeft als bij mij!