Pulled chicken taco’s met coleslaw

Wie kent het tegenwoordig niet pulled pork, het is ondertussen een hele hype geworden.. Daarom dacht ik pulled chicken kan toch ook? En wat ben ik blij dat ik het geprobeerd heb. Man oh man wat is dit lekker je eet je vingers erbij op zowat! Heerlijk gesmoord in eigengemaakte tomaten BBQ saus samen met verse coleslaw. Het heeft even nodig om te garen maar dan heb je ook wat! Ik kan je wel vertellen dat de 2 uurtjes dat het moet smoren je het echt af loopt te wachten omdat je hele huiskamer of keuken naar het gerecht ruikt. Wat ook erg lekker is is om wat extra wraps te maken die je de volgende dag lekker mee kan nemen naar je werk als lunch!

Pulled chicken taco's met coleslaw
Porties4 tacos
Prep Tijd10 min
Kook Tijd2 uur
Passieve Tijd5 min
Ingrediënten
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden
 2. Begin met het fijn snijden van de normale ui en knoflook.
 3. Bak deze in een pan.
 4. Haal de pan van het vuur af en doe het mengsel in een hitte bestendige schaal.
 5. Voeg hierbij het blik met stukjes tomaten, 200 ml bbq saus, knoflookpoeder, paprikapoeder, gedroogde bieslook en naar smaak peper & zout.
 6. Was de kipfilé en voeg deze toe aan het tomaten BBQ mengsel, zorg dat de saus nog boven op de kip ligt.
 7. Laat dit 2 uur in de oven garen.
 8. Snij ondertussen de rode ui in manen, de sla en kool in Juliette, de lente-ui in ringetjes, de tomaat in blokjes en rasp de wortels.
 9. Doe in een schaal de helft van de Griekse yoghurt, de mayonaise, de krentjes, de azijn en wat peper & zout naar smaak.
 10. Voeg hierbij de fijngesneden sla, kool & wortel.
 11. Je coleslaw is nu af, zet dit in de koelkast totdat je gerecht klaar is.
 12. Als de kip klaar is haal je deze uit de saus, en ga je het pluizen. Gooi de saus niet weg! Dit doe je door 2 vorken te pakken en daarmee kleintje sliertjes van de kip af te halen todat de kipfilé op is.
 13. Doe over de gepluisde kip 5 eetlepels van de tomaten BBQ saus en roer het er doorheen.
 14. Nu gaan we de borden opmaken, je pakt eerst een wrap en doet hierop je overheerlijke gepluisde kip.
 15. Daarboven op wat coleslaw, jalapeño's naar smaak, de gesneden rode ui, lente-ui, tomaten blokjes en naar smaak wat van je eigengemaakte tomaten BBQ saus samen met wat Griekse yoghurt.

Eetsmakelijk!

Vergeet niet een foto te delen via Facebook of Instagram met de hashtag #togoodtobefood !

Het lijkt mij namelijk super leuk om te zien hoe je maaltijd eruit ziet en natuurlijk of dat het je net zo gesmaakt heeft als bij mij!