Pangafiletburger met koolhydraat arme broodjes & zoete aardappel patat

pangafilet burger met koolhydraat arme brood en zoete aardappel patat

Wel eens gehoord van een pangafilet burger met koolhydraat arm brood? Ik ook niet! Vandaar dat ik deze gemaakt heb omdat je deze hamburger zonder 2 keer hoeft na te denken gewoon zo naar binnen kunt schuiven! Deze hamburger smaakt totaal niet naar vis waardoor het ook goed te maken is voor kids, ik weet zeker dat je kids het geen eens zullen proeven dat het vis is. En believe me.. want ik was vroeger nooit dol op vis.. Samen met wat lekkere zoete & kruidige zoete aardappel patatjes is deze maaltijd helemaal compleet. Wat extra eiwitten van de vis, een hamburger broodje wat koolhydraat arm is en daardoor wat extra over is voor de zoete aardappel patatjes wat veel gezonder is dan normale patat.

 

Pangafilet hamburger met koolhydraat arme broodjes & zoete aardappel patat
Porties3 Personen
Prep Tijd30 min
Kook Tijd25 min
Instructies
 1. verwarm de hetelucht oven voor op 150 °C.
 2. Verwarm nog een oven op 225 °C.
 3. Snij de pangafilets zo fijn mogelijk, en voeg hierbij 1 eiwit, 1/2 et amandelmeel, 2 tl Italiaanse kruiden, 1/2 tl cayennepoeder samen met de bieslook en de maïzena.
 4. Voeg naar smaak nog wat zout toe.
 5. Maak hier 3 hamburgers van en zet de pangafiletburgers in de koeling.
 6. Was de zoete aardappels en snij deze in Juliëtte en voeg hierbij 2 tl Italiaanse kruiden en 2 et kokosolie aan toe en doe dit in een aparte oven voor ongeveer 45 min op 225 °C.
 7. Nu gaan we beginnen met de hamburger broodjes, zorg ervoor dat je een schaal hebt die vet vrij is. Dit doe je door met keukenpapier hem schoon te maken samen met citroensap. Dit herhaal je bij de garde waarmee je het gaat kloppen.
 8. Zorg dat je eieren op kamer tempratuur zijn en scheid het eiwit van de eierdooiers en zorg dat het eiwit in de vet vrije schaal zit. Het belangrijkste is dat er echt geen eigeel per ongeluk bij het eiwit is gekomen anders krijg je het eiwit niet stijf.
 9. klop het eiwit stijf met de garde en zet dit in de koelkast.
 10. Doe de eierdooiers in schaal en voeg hierbij 1 et amandelmeel, 2 tl Italiaanse kruiden en de hüttenkäse aan toe, en mix dit met een mixer schuimend.
 11. Pak de schaal met eiwit uit de koelkast.
 12. Spatel voorzichtig het kaas-dooier mengsel erdoorheen, het maakt niet uit als er nog een paar witte vlokken in te zien zijn.
 13. Vet de muffinvormen in met 1 el kokosolie en verdeel hierin het mengsel.
 14. Doe op elk broodje wat sesamzaadjes.
 15. Bak het in 20-30 min goudbruin, zodra ze klaar zijn snijd ze niet door. Je gebruikt namelijk 2 broodjes voor iedere hamburger.
 16. Snij de tomaten in schijfjes samen met de komkommer en de ui. Zet dit aan de kant.
 17. Haal de Pangafiletburgers uit de koelkast en bak deze op middelmatig vuur met 2 et kokosolie.
 18. Bak de Pangafiletburgers voor ongeveer 10 min rondom bruin.
 19. Maak de borden op door te beginnen met een 1 broodje, waarop wat sla gevolgd door tomaten, Pangafiletburger, uien, komkommer en daarboven op weer een broodje.
 20. Leg de patatjes ernaast op het bord en het gerecht is klaar.

Eetsmakelijk!

Vergeet niet een foto te delen via Facebook of Instagram met de hashtag #togoodtobefood !

Het lijkt mij namelijk super leuk om te zien hoe je maaltijd eruit ziet en natuurlijk of dat het je net zo gesmaakt heeft als bij mij!