Japanse ramen soep met fishcake

overheerlijke ramen soep met mais fish cake ei garnalen paksoi lente-ui

Ramen? wat zijn ramen nou weer? Dat zullen veel mensen denken maar denk maar is aan de pakjes bamisoep die mensen kopen.. dat is eigenlijk de goedkopere versie (en makkelijkere) van ramen. Dit gerecht is helemaal homemade en je staat er ook nog is niet zolang voor in de keuken om het te bereiden. Een tijdje terug zag ik een aflevering van chef’s table op netflix waarin de chef Ivan Orkin voorbij kwam waarin hij vertelde dat hij een eigen Japanse ramen restaurant had in Japan. Ramen zelf zijn heel bekend in Japan en word er dan ook super veel gegeten, alleen konden hun niet geloven dat een Amerikaan een ramen restaurant begon in Japan. Uiteindelijk heeft hij het best verkochte ramen restaurant in heel Japan en werd hij uitgenodigd in tv programma’s en werden zijn ramen recepten verkocht in supermarkten in Japan zelf. Hoe hij te werk ging en wat hij op tafel deed zetten voor zijn gasten bracht mij op het idee om mijn eigen versie van ramen te maken, maar natuurlijk wel op de Japanse manier. Dit is zo erg in de smaak gevallen dat dit een blijvertje bij ons thuis is en zeker de moeite waard is om te proberen en wat ook nog is leuk is om te maken!

 

Er zitten verschillende toppings in dit gerecht, natuurlijk kan je dit helemaal zelf aankleden naar je eigen smaak.

Japanse ramen soep met fishcake
Porties4 porties
Prep Tijd30 min
Kook Tijd30 min
Ingrediënten
Boullion
ingrediënten ramen toppings
Cha siu marinade
Instructies
 1. Meng alle ingrediënten voor de bouillon in een grote pan en breng dit aan de kook met een deksel op de pan samen met het buikspek.
 2. Na een half uur haal je het buikspek uit de boullion hiervan ga je cha siu maken. Dit is gemarineerd buikspek en super lekker voor als topping in de soep. Mocht je geen buikspek gebruiken maar kipfilet marineer deze dan precies hetzelfde, alleen voeg je dan nog een beetje zout aan de marinade toe.
 3. Mix alle ingrediënten voor de cha siu marinade en voeg hierin het buikspek en laat dit staan totdat je de rest van de ingrediënten gesneden, gebakken of gekookt hebt.
 4. Breng in nog een pan 2 liter water aan de kook en kook hierin de ramen gaar zoals staat beschreven op de beschrijving van de verpakking.
 5. Spoel de ramen onder koud water en zet dit aan de kant.
 6. Breng nogmaals een pan met water aan de kook en blancheer hierin de paksoi en zet de paksoi aan de kant.
 7. Bak de garnalen en zet dit aan de kant.
 8. Bak de visballetjes die je ook kan halen bij de toko in wat kokosolie en zet dit aan de kant met de rest van de ingrediënten die klaar zijn voor gebruik.
 9. Kook de eieren halfzacht in 5 min.
 10. Pel de eieren en zet deze aan de kant.
 11. Snij de lente-ui en zet alle ingrediënten op een rijtje.
 12. Snij het nori vel in 4en, deze doe je als je de soep klaar hebt aan de zijkant in de bakjes steken.
 13. Haal de cha siu (de varkensbuikspek) uit de marinade en bak deze om en om in een pan zodat de marinade aan de zijkanten blijft plakken en snij deze daarna in dunne brede repen.
 14. Zodra de soep een uur gekookt heeft ga je beginnen met alle ingrediënten in 4 schalen te verdelen. De ingrediënten voor de soep kunnen er koud ingelegd worden vanwege dat de bouillon de soep genoeg opwarmt.
 15. Begin met de ramen de verdelen over de kommen, daarna verdeel je de chia siu erover samen met de lente-ui, mais, garnalen, fishcake, baby paksoi, eieren, visballetjes, zeewier & nori.
 16. Als laatst verdeel je de bouillon over de kommetjes.
 17. Nu is je eigengemaakte ramen helemaal klaar! Ik zou zeggen ''eetsmakelijk !''

Ik heb nog een foto toegevoegd van de meeste ingrediënten die ik gebruikt heb voor de ramen alleen komen er altijd wat dingetjes voorbij waarvan ik denk hmm.. dat ga ik er ook aan toevoegen, vandaar dat de fishcake en de visballetjes niet op de foto staan.