Biefstuk ‘Loetje’

biefstuk Loetje recept makkelijk easy how-to-do how to do recipe steak easy togoodtobefood sam van der sluijs gepekelde eidooiers eierdooiers salt cured egg yolks keto koolhydraat arm beperkt koolhydraatarm recept

Biefstuk 'Loetje' met vijgen

''Die overheelijke jus van Loetje met een biefstuk waar je u tegen zegt. Dat is iets waar ik me echt op kan verheugen.''

Je kent het wel.. die overheelijke jus van Loetje met een biefstuk waar je u tegen zegt. Dat is iets waar ik me echt op kan verheugen. Als iemand alleen al begint over restaurant ‘Loetje’ loop ik al warm. Ja, hier kan je me écht voor wakker maken. Tijdens de corona-epidemie, merk ik bij ons thuis dat we nog meer toe zijn aan lekker koken. Laat ik voorop stellen dat een ‘make-away’ van Loetje zelf fantastisch is, daar valt niet aan te tippen. Voor degene die inmiddels in 2020 nog niet bekend is met de term Take-away, heeft denk ik nog niet bijgedragen aan de term #supportyourlocals. Een take-away is een samengesteld menu van jouw favoriete restaurant tijdens te corona crisis. Samen met een samengestelde Spotify muzieklijst afkomstig van het restaurant, ingrediënten en eigenlijk alleen een vleugje van jouzelf creëer je een sfeer en smaak; zoals jouw favoriete restaurant. Fantastisch toch?!

''Ben je klaar met die vieze, taaie stukjes biefstuk van de supermarkt? Kies voor duurzaam vlees.''

Terug naar het recept. Loetje zelf staat bekend om de biefstuk met heel veel jus. Zelf bakt Loetje haar biefstuk met margarine (maar liefst met een half pakje margarine), ik bak het met roomboter indem dito. Aan jou de keuze. Ben je klaar met die vieze, taaie stukjes biefstuk van de supermarkt? Kies voor duurzaam vlees. Het liefst rechtstreeks van de boer. Jij kan hetzelfde creëren als elk restaurant. Je moet alleen keuzes maken. Ga je twee keer voor dat goedkopere biefstukje of één keer voor de wat duurdere; waar je een complete beleving voor krijgt? Dit klinkt heel cliché, maar geloof me. Probeer het eenmaal en je wilt niet meer anders. Zodra je hier aan begint, wil je eigenlijk niet meer anders. Beter voor jou en zeker voor het dier. Ik denk dat je sowieso hierna wilt verdiepen in het welzijn van het dier, puur en alleen al door de smaak. Yes, dat klinkt heavy he?! I know, try it en de rest komt vanzelf.

Weet je trouwens hoe jouw favo Biefstukje Bali van Loetje gebakken wordt? Voeg een beetje sambal toe aan de jus tijdens het bakken.

Tips:

 • Biefstuk Bali: Weet je trouwens hoe jouw favo Biefstukje Bali van Loetje gebakken wordt? Voeg een beetje sambal toe aan de jus tijdens het bakken.
 • Bij dit recept heb ik gebruik gemaakt van een gepekelde eidooier. Het vergt wat tijd, maar het is een super easy en makkelijk experiment voor in de keuken. Klik hier op de link om dit recept te volgen.

Biefstuk 'Loetje' met vijgen

Gang Hoofdgerecht
Porties 1 Persoon

Ingrediënten
  

 • 150 gram biefstuk van goede kwaliteit
 • 125 gram roomboter
 • 3 eetlepels water (Bali; één theelepel sambal)
 • Peper & zout
 • 1 Vijg

Instructies
 

 • Verwarm een bord in de oven op 160 graden.
 • Laat de biefstuk op kamer tempratuur komen voor ca. 30 minuten.
 • Pak een pan met ca. één cm. dikte kwá oppervlakte. Zet de pan op middelmatig vuur en bak de roomboter zacht aan.
 • Bak de biefstuk twee minuten per kant.
 • Haal de biefstuk uit de pan en verpak deze in aluminiumfolie.
 • Zet de overige jus op hoog vuur en voeg 100 ml water toe. Laat dit pruttelen tot je bubbels ziet komen. TIP: Schraap de vet randen uit de pan en voeg dit toe aan de jus. Dit is zo zonde om weg te gooien. Uiteindelijk zit de meeste smaak van je jus, daarin.
 • Pak de borden uit de oven (voorzichtig!), Schep hierop de jus. Haal de biefstuk uit de folie en leg dit netjes in het midden van het bord.
 • Snij de vijg doormidden en leg dit naast de biefstuk. Enjoy!

Vergeet niet je creatie of variatie te delen op social media met de hashtag #togoodtobefood voor een repost!