Vegetarische plaattaart

vegetarische plat taart hartig snel makkelijk

Snelle, vegetarische plaattaart

''Het is snel, makkelijk en te bereiden als ontbijt, lunch & diner!''

Tijdens de quarantaine tijden ga je opzoek naar alternatieven om niet naar de supermarkt te hoeven gaan. Dit is zo’n resultaat daarvan. Wat wij nog zeker heel, heel vaak gaan maken. Het is snel, makkelijk en te bereiden als ontbijt, lunch & diner! het is maar net wat je er naast eet; zoals bijvoorbeeld een lekkere frisse salade. Wat je op de plat taart doet? Maakt echt helemaal niks uit. Het resultaat op de foto is letterlijk wat ik in huis had. Het word automatisch een ‘feestelijk’ geheel. De knapperige bodem is waarschijnlijk terug te vinden in elke vriezer. De oh, zo handige bladerdeeg vierkantjes. Dat maakt dit gerecht zo snel. Geen voorbereiding nodig. Je schilt en snijdt de groente zoals jij wilt, verdeel een beetje tomatensaus over de bodem en voilá!

''Wat het hem doet bij deze plaat taart; zijn de verschillende kazen & verse kruiden.''

Wat zit er op dit plaat taartje? Vrij weinig eigenlijk, olijven, wortel, ei, en cherrytomaatjes uit de tuin. Wat het hem doet bij deze plaat taart zijn de verschillende kazen, verse kruiden uit mijn moestuin en de tomatensaus. Al benieuwd geworden naar het recept?

Verschillende soorten plaattaarten

''Elke keer zijn deze taartjes nét weer anders en dat maakt het juist lekker gevarieerd.''

Zoals de foto hiernaast, maak ik veel verschillende plaataarten. De ene keer vegetarisch met bijvoorbeeld tomatensaus en de andere keer met sour cream en spek. Het kan ook zijn dat we zin hebben in heel veel groente, gebakken of ongebakken op de taart en/of de groentes apart kruiden voor op de plaattaart. Ga zo maar door. Elke keer zijn deze taartjes nét weer anders en dat maakt het juist lekker gevarieerd. 

Snelle vegetarische plaattaart

Ingrediënten

  • 450 gram bladerdeeg
  • 70 gram tomatenpuree
  • 4 eieren
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 10 olijven
  • 125 gram cherry tomaten
  • 3 plakjes cheddar cheese
  • 3 plakjes jonge/oude kaas
  • Verse kruiden
  • 50 gram bloem

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ℃ en vet een bakplaat in.
  • Verdeel de bloem over een schone werkbank en plaat hierop de ontdooide plakjes bladerdeeg.
  • Haal je deegroller door de bloem, zodat deze niet blijft plakken aan het deeg en begin het deeg aan elkaar te rollen tot een geheel. Zorg dat de dikte ongeveer gelijk blijft.
  • Leg het deeg in de ingevette bakplaat en verdeel hierover de tomaten puree. Voeg kruiden toe naar smaak. Peper & zout is in principe genoeg. Extra kan je ook; uienpoeder, knoflookpoeder en/of Italiaanse kruiden toevoegen.
  • Snij de ui & wortel in Julienne en verdeel over de plaattaart.
  • Halveer de cherrytomaten en verdeel deze over de plaattaart.
  • Snij de olijven boven de plaattaart in ringen.
  • Maak kleine kuiltjes tussen de ingrediënten op de plaattaart en klap hierboven voorzichtig de eitjes.
  • Scheur de kaas in stukjes en verdeel deze over de plaattaart voor een leuk effect.
  • Top off met wat heerlijk verse kruiden om het geheel extra compleet te maken en je huis heerlijk te laten geuren (Maak de kruiden nat onder de kraan, zodat deze niet verbranden).
  • Plaats de ovenschaal in de oven en wacht ongeveer 20 min. Voilá! Eetsmakelijk.

Vergeet niet je creatie of variatie te delen op social media met de hashtag #togoodtobefood voor een repost!