Ga terug

Snelle vegetarische plaattaart

Ingrediënten
  

  • 450 gram bladerdeeg
  • 70 gram tomatenpuree
  • 4 eieren
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 10 olijven
  • 125 gram cherry tomaten
  • 3 plakjes cheddar cheese
  • 3 plakjes jonge/oude kaas
  • Verse kruiden
  • 50 gram bloem

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 ℃ en vet een bakplaat in.
  • Verdeel de bloem over een schone werkbank en plaat hierop de ontdooide plakjes bladerdeeg.
  • Haal je deegroller door de bloem, zodat deze niet blijft plakken aan het deeg en begin het deeg aan elkaar te rollen tot een geheel. Zorg dat de dikte ongeveer gelijk blijft.
  • Leg het deeg in de ingevette bakplaat en verdeel hierover de tomaten puree. Voeg kruiden toe naar smaak. Peper & zout is in principe genoeg. Extra kan je ook; uienpoeder, knoflookpoeder en/of Italiaanse kruiden toevoegen.
  • Snij de ui & wortel in Julienne en verdeel over de plaattaart.
  • Halveer de cherrytomaten en verdeel deze over de plaattaart.
  • Snij de olijven boven de plaattaart in ringen.
  • Maak kleine kuiltjes tussen de ingrediënten op de plaattaart en klap hierboven voorzichtig de eitjes.
  • Scheur de kaas in stukjes en verdeel deze over de plaattaart voor een leuk effect.
  • Top off met wat heerlijk verse kruiden om het geheel extra compleet te maken en je huis heerlijk te laten geuren (Maak de kruiden nat onder de kraan, zodat deze niet verbranden).
  • Plaats de ovenschaal in de oven en wacht ongeveer 20 min. Voilá! Eetsmakelijk.