Sea boil tafel

sea boil bbq

Sea food boil BBQ

''Terwijl ik zocht naar goede, biologische en lekkere inktvis, kreeft en garnalen vond ik het belangrijk dat de aankleding op scherp stond.''

Dit recept is één van die receptjes waar ik lang op heb gewacht. Nu, tijdens het mooie weer en het thuis blijven; vind ik het leuk om speciale avondjes te creëren. Alsof je in je eigen restaurantje bent. Terwijl ik zocht naar goede, biologische en lekkere inktvis, kreeft en garnalen vond ik het belangrijk dat de aankleding op scherp stond. Wie heeft er nou geen zin in een gezellige avond waarbij je je vingers letterlijk bij op eet?!

''Eigenlijk laat je de BBQ of de oven het werk doen. Het enigste wat jou staat te doen is het verzamelen van jouw overheerlijke zee ingrediënten.''

Ik hou van borrel recepten. Het liefst eet ik de gehele dag borrel recepten als ik vrij ben.. Dit zijn van die dingen waar ik me op kan verheugen, net zoals dit recept. Samen met je lová, of lekker alleen met een kampvuurtje creëer jij een gerecht waar je U tegen zegt. Eigenlijk laat je de BBQ of de oven het werk doen. Het enigste wat jou staat te doen is het verzamelen van jouw overheerlijke zee ingrediënten. Heb je gasten of familie leden die geen vis lusten? Vervang de inktvis ringen voor uienringen & voeg hierbij zoals gewoonlijk (in dit recept) de aardappels en mais toe.  

''Zodra je de quarantaine alleen uitzit, heb je gelijk een mooi momentje om op te verheugen.''

Toch wil ik even terugkomen op de aankleding van deze avond. Nu we in de quarantaine tijd niet naar een café of restaurant kunnen kan je uiteraard wel je eigen gezelligheid creëren. Kijk in de schuur voor wat kerstlampjes; hang deze op, kaarsjes, zet je barbecue aan met een muziekje op de achtergrond en voilà. Lets eat. De lampjes die ik gebruikt heb, heb ik laten hangen. Dit zijn speciale buiten lampjes verkrijgbaar bij de bouwmarkt. Zodra je de quarantaine alleen uitzit, heb je gelijk een mooi momentje om op te verheugen. Bereid je voor op het diner, plaats het op de barbecue en doe jouw favoriete maskertje op. Na 25 minuten geniet je voor een heerlijk warm vuurtje bij de BBQ samen met een bord VOL eten. Als je je dan niet meer vermaakt, weet ik het ook niet meer!

Sea food boil BBQ

Keuken barbeque
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 biologische kreeft
  • 225 gram biologische garnalen
  • 500 gram gepaneerde & gefrituurde inktvisringen - of uienringen
  • 1 kilo aardappels
  • 2 maïskolven
  • 125 gram kruidenboter
  • 1 knoflookbol

Kruiden

  • 1 handje vol verse kruiden - zoals dille, tijm, peterselie & basilicum
  • 4 eetlepels old bay of cajun kruiden
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 2 eetlepels uien poeder
  • 1 eetlepel cayennepeper poeder

Instructies

  • Voeg alle kruiden samen en kruid hier in de garnalen, zet dit aan de kant.
  • Frituur zo nodig de inktvisringen.
  • Snij de knoflookbol doormidden en leg deze aan de kant.
  • Snij de aardappels en mais in vieren. Kook deze 'al denté' samen met wat zout.
  • Kook de kreeft zoals de verpakking of leverancier aangeeft en verdeel deze in vieren.
  • Zet de Barbecue of oven aan ( 200 ℃)
  • Leg vier aluminium pakketjes klaar. Gebruik voor elk pakketje twee stroken van ongeveer 30 centimeter.
  • Verdeel op de aluminium pakketjes de kreeft, gekookte aardappels, garnalen, mais en gehalveerde knoflookbol. Als extra touch kan je wat extra cajun/old bay kruiden strooien over het geheel.
  • Verdeel de kruidenboter in gelijkmatige hoeveelheden over de pakketjes.
  • Verdeel de helft van de verse kruiden.
  • Vouw de pakketjes dicht en plaats deze op de barbecue/oven voor ongeveer 25 min.

Finishing touch

  • Zodra je sea food boil pakketjes bijna gaar; zijn dek je te tafel en plaats je op elk bord een pakketje.
  • Vouw de pakketjes half open en voeg hierbij de gefrituurde inktvisringen. Door de warmte zullen de inktvisringen genoeg verhit worden.
  • Voeg als laatste de overgebleven verse kruiden toe en tast toe!

Vergeet niet je creatie of variatie te delen op social media met de hashtag #togoodtobefood voor een repost!