Spinazie salade met geitenkaas & pijnboompitten

Heb je er ooit wel eens aan gedacht om spinazie te eten als salade? Je kan het maken als lunch of avond eten. Wat ik zelf meestal doe is deze salade maken in de avond en het later in de koelkast bewaren zodat ik het later mee naar mijn werk kan toenemen wat met een normale salade vrij lastig is als er al een dressing doorheen zit vanwege dat het slap word. Bij spinazie is dat niet het geval, het houd zijn stevigheid en daarbij als je het een nachtje bewaard trekt de smaak van de salade extra goed in de spinazie. De salade zelf is super snel klaar en makkelijk te bereiden. Eigenlijk kan er zo goed als niks fout gaan! Daarbij bevat spinazie veel ijzer, vitamine E en antioxidanten! Mocht je koolhydraat arm eten kan je de pijnboompitten en zonnebloempitten weglaten, zelf zou ik het wel aanraden om toch wat zaden in het gerecht mee te nemen vanwege dat het erg goed is voor de cholesterol. Het kan een dalend cholesterolgehalte effect hebben om zo minder risico te lopen op hart- en vaatziekten. So enjoy!

Spinazie salade met geitenkaas & pijnboompitten
Porties4 personen
Prep Tijd10 Minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Begin met de kipfilet te wassen en daarna te kruiden met paprikapoeder en peper & zout.
  2. Breng een pan op het vuur en rooster de pijnboompitten en zonnebloempitten.
  3. Doe in een grillpan 1 el olijfolie en bak de kip bruin en snij de kipfilet in lange reepjes.
  4. Snij de cherrytomaten doormidden en pel en snij de avocado's.
  5. Voeg in een grote schaal de baby spinazie toe samen met de tomaten, kipfilet, avocado en zaden en voeg hierbij de overgebleven olijfolie toe samen met wat peper en zout en hussel de salade door elkaar.
  6. Verkruimel als laatst de geitenkaas over het geheel.

”eetsmakelijk!”

Vergeet niet een foto te delen via Facebook of Instagram met de hashtag #togoodtobefood !
Het lijkt mij namelijk super leuk om te zien hoe je maaltijd eruit ziet en natuurlijk of dat het je net zo gesmaakt heeft als bij mij