Gevulde portobello’s met geitenkaas

Gevulde porbello's met geitenkaas

''Yas, het is bijna zover. Het tweede boek van Lisa ligt bijna in de schappen.''

Yas, het is bijna zover. Het tweede boek van Lisa ligt bijna in de schappen. Daarom leek het Lisa en mij leuk nogmaals een recept met jullie te delen als aankondiging voor haar aankomende, tweede koolhydraat arme boek. Al eerder deelde ik een recept met jullie; Romige Toscaanse (biologische) garnalen. Dit keer deel ik nóg een recept uit ‘Lisa kookt koolhydraatarm; Gevulde portobello’s met een kleine twist: geitenkaas. In het boek ‘Lisa kookt koolhydraatarm’ kookt Lisa met Parmezaanse kaas in plaats van geitenkaas, aan jou de keuze. Bereid dit recept vegetarisch door het spek te vervangen voor tofu of  varieer met verschillende groenten naar keuze. De variaties zijn ein-de-loos! Voeg bijvoorbeeld een beetje room toe aan het geheel om een romige smaak te creëren.

Wil jij meer recepten uit dit boek? Ben jij opzoek naar een koolhydraat arm boek om te starten, je kennis bij te spijkeren of nieuwe ideeën op te doen? Dan is dit hét perfecte boek voor je: ‘Lisa kookt Koolhydraatarm’. Zelf ben ik enorm enthousiast over dit boek. In het review ga ik je vertellen waarom je dit boek aanraad. Klik onderaan deze tekst op de link voor een review van de inhoud van ‘Lisa kookt koolhydraatarm’. Ook is er een win actie online op onze social media kanalen. Wees er snel bij, want de actie duurt maar één week! Wil jij het boek alvast kopen? Gebruik de actiecode ‘TOGOODTOBEFOOD10’ in de webwinkel of op de website van kokenmetlisa.nl.

Review

Wist je dat het recept afkomstig is uit het boek van ‘Lisa kookt koolhydraatarm’? Over dit receptenboek heb ik een review + een ander recept online staan op de website. Wist je ook dat er ook een win actie bezig is op dít moment? Kijk onderaan dit tekst bericht voor een hyperlink naar mijn socials om mee te doen aan de win actie.

Gevulde portobello's met geitenkaas

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Porties 4 personen
calorieën 471 kcal

Ingrediënten
  

  • 4 portobello's
  • 1 rode ui
  • 25 gram verse peterselie
  • 40 gram baby spinazie
  • 125 gram gerookte spekjes Vervang eventueel met tofu
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 80 gram verse geitenkaas - honing Vervang dit ingredient met Parmezaanse kaas voor het originele recept
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • 350 milliliter water
  • 1 bouillonblokje - kip
  • Peper & zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Breng in een pan het water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Maak ondertussen de portobello's schoon en verwijder de steeltjes.
  • Zodra het water kookt, leg je de portobello's in de pan en pocheer ze 2 tot 3 minuten. Haal de portobello's uit het water en laat ze uitlekken op een keukenpapier.
  • Bak ondertussen de spekjes krokant en voeg bij de laatste 30 seconden de gesneden knoflook toe.
  • Snijd de rode ui, spinazie en peterselie fijn, voeg dit samen in een schaal en meng het goed door elkaar.
  • Voeg de cayennepeper en wat zout & peper toe naar smaak. Meng het nogmaals door elkaar.
  • Bak de pijnpoompitten in een droge pan tot dat ze goudbruin zijn & voeg de pijnboompitten toe aan de schaal.
  • Bak daarna het mengsel van de rode ui, spinazie peterselie en pijnboompitten tot dat het bijna gaar is en voeg de uitgebakken spekjes toe.
  • Verdeel het mengsel over de vier portobello's en verkruimel het geitenkaas over de portobello's.
  • Plaats de portobello's voor 10 á 15 minuten in de oven. Enjoy!

Vergeet niet je creatie of variatie te delen op social media met de hashtag #togoodtobefood voor een repost!

Webshop

Gebruikte artikelen voor dit recept

word lid van onze facebook groep

Bij de Facebook community vindt je alles zonder poespas. We zijn er gezamenlijk met één doel. Bij de community vindt je onder andere voedingslijsten, makkelijke & snelle informatie, steun (Geen elke vraag is té gek) en recepten van andere leden. Dit is allemaal gratis inzichtelijk. Dit komt omdat we samen de groep draaiende houden en elkaar inspireren met onze doelen, inzichten en recepten. Ook houden we enorm veel winacties binnen de groep. Like de pagina van TOGOODTOBEFOOD op Facebook en Instagram om altijd op de hoogte te zijn van alle winacties en om deze website en groep draaiende te houden. Boven aan de pagina van deze website vindt je de recepten, bereken jouw waardes en hoe begin je met een koolhydraat arm dieet? Succes!