Krokante kip taco’s

Let’s eat crispy chicken taco’s! 🌮❤️ Taco’s staan echt in mijn top 10. De liefde voor taco’s is bij mij gegroeid. Met de tijd, heb ik geleerd, welke taco’s  ik persoonlijk lekker vind. 👀 Sindsdien ben ik niet te stoppen. Elke keer als ik een iets minder gezond recept wil maken, dan denk ik aan taco’s. Zoals; wat voor nieuwe taco kan ik vandaag weer maken en proberen? Is er iets wat ik nog niet geprobeerd heb of is er nog een andere combinatie voor een lekkere taco? Maar ook verder dan dat; hoe kan ik zelf een taco maken?💡 Het proces van een taco maken is eigenlijk best wel simpel namelijk. Ik dacht altijd dat er veel meer achter zat. Indien mensen geïnteresseerd zijn hoe je zelf homemade taco’s kan bereiden. Kan je me altijd vrijblijvend een bericht sturen. ❤️

Krokante kip taco’s

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 Personen

Ingrediënten

 • 2 Kipfilet
 • 6 Tacos of kleine tortilla's
 • 1/2 Kropsla
 • 150 gram BloemVerschilt hoeveel je nodig hebt.
 • 2 Eieren
 • 250 gram Cornflakes of tortilla chips
 • 1 Tomaat
 • 1/2 Komkommer
 • 4 eetlepels Olie

Kruiden

 • 1 theelepel peperGebruik 1 eetlepel peper voor de bloemmix.
 • 2 theelepels zoutGebruik 1 eetlepel zout voor de bloemmix.
 • 2 theelepels paprika poeder
 • 1/2 theelepel cayennepeperAanpassen naar smaak, als je van pittig eten houdt.
 • 1 theelepel cajun

Instructies

 • Was de kip en snij de kip in blokjes. Kruid de kip met de kruiden en zet de kip terug in de koelkast.
 • Verkuimel de cornflakes, snij de sla in dunne reepjes en de komkommer en tomaten in blokjes.
 • Plaats een pan met een flinke laag olie op het vuur en laat de olie warm worden.
 • Zet drie bakjes klaar in de volgende volgorde:
  Één bakje gevuld met bloem, peper en zout.
  Één bakje gevuld met geklutste eieren.
  En één bakje gevuld met de verkruimelde cornflakes.
 • Rol de blokjes kipfilet, om de beurt, door de 3 bakjes.
 • Bak je krokante kip stukjes in de pan met olie en laat de kip uitlekken op een stuk keukenrol.
 • Vul de taco's met sla, tomaat en komkommer.
 • Plaats de stukjes kipfilet in de taco's
 • Voeg je favoriete saus toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.