Alfredo saus met Pappardelle all’ouvo

Alfredo saus alfredo pasta makkelijk simpel easy recept recipe pappardelle all'ouvo pasta recept kerst 2020 oud en nieuw christmas togoodtobefood sam van der sluijs

Alfredo saus met pappardelle all'ouvo

''Dit is een pasta gerechtje waarbij je begint vanaf scratch.''

Pastas staan zeker in mijn top tien lijstje. Het is enorm veelzijdig en passend voor elk budget. Je kan het zo luxe en uitgebreid maken als je zelf wilt. Dit is een pasta gerechtje waarbij je begint vanaf scratch. Maak bijvoorbeeld jouw eigen pasta Pappardelle all’ouvo.

Alfredo staat al heel lang op mijn to-do lijstje. Je hebt Alfredo pizza’s, pasta’s en noem zo maar op. Altijd was ik al benieuwd naar deze combinatie, vandaag was de dag. Het oorspronkelijke recept is bedacht door Alfredo di Lelio in Italië, 1914. Al word het gerecht in Italie niet zo genoemd, maar pasta al burro e parmigiano. Wij hier in Nederland en voorál Amerika noemen het Alfredo saus.

''Voor dit gerecht heb ik gepekelde eidooiers gemaakt ter garnering en extra smaak dimensie.''

Voor dit gerecht heb ik gepekelde eidooiers gemaakt ter garnering en extra smaakdimensie. Je kan de gepekelde eidooier gebruiken als Parmezaanse kaas, of gebruik de verkorte methode voor een uitlopende eidooier over het gerecht. Yum! Dit recept in terug te vinden op de website of klik op de (bovenstaande) button.

Uiteraard ben ik dit jaar weer bezig met lekkere kerst recepten te verzinnen, zodat jij deze kerst 2020 kan knallen! Nu we toch meer tijd hebben om thuis te besteden tijdens de corona-epidemie, kan je net zo goed een tafel vol lekkers bereiden samen met jouw gezin. Haal de kerstboodschappen (online) in huis. Zet een lekker muziekje aan op de achtergrond en print de recepten uit.  Uiteraard heb ik een aantal tips voor je om jouw kerst nóg beter te maken dit jaar. Klik op de button hieronder voor het kerstblog.

Alfredo saus met pappardelle all'ouvo

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 biologische kipfilet
  • 500 milliliter volle melk
  • 340 milliliter kippenboullion
  • 2 gesnipperde knoflookteentjes
  • 250 milliliter ongeklopte slagroom
  • 200 gram boter
  • 250 gram pappardelle all'ouvo
  • peper & zout
  • 1 handjevol verse peterselie
  • 150 gram gesneden (kastanje) champignons
  • 1 gesnipperde ui

Kipkruiden

  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel cajun kruiden
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden
  • peper & zout

Instructies
 

Kip bereiden

  • Was de biologische kipfilet en voeg alle kip kruiden samen.
  • Pak een grote pan (waar je later de saus in gaat bereiden) en voeg hierbij op middelmatig vuur één eetlepel boter en één eetlepel olijfolie.
  • Masseer de kip met de kruiden.
  • Voeg de kip toe aan de pan en bak 4 á 5 minuten bruin aan beide kanten.
  • Smoor de kip voor nog eens 5 minuten.
  • Haal de kip uit de pan en verpakt dit in aluminium folie om de kip warm te houden.

Pasta

  • Voeg de rest van de boter en olijfolie toe aan de pan.
  • Snij de (kastanje) champignons en uien. Fruit dit op middelmatig vuur glazig.
  • Voeg hierbij de fijngehakte knoflookteentjes en fruit aan voor 30 seconden.
  • Voeg de boullion & melk toe. Laat dit warm worden.
  • Voeg de geraspte parmezaanse kaas & peterselie toe en laat dit in de saus opnemen.
  • Voeg als laatste de ongeklopte slagroom toe en kook de pasta (als op de verpakking) al denté.
  • Plaats de pasta en saus op de borden en besprenkel met een beetje parmezaanse kaas of gepekelde eierdooiers.
  • Snij de kipfilet in lange reepjes en leg dit ook op het bord. Enjoy!

Vergeet niet je creatie of variatie te delen op social media met de hashtag #togoodtobefood voor een repost!