Turkse peppadew & Zwarte olijven tapenades

''Voorheen haalde ik al mijn tapenades op de markt, traiteur of bij delicatessenzaken. Tegenwoordig niet meer.''

Tapenades zijn altijd makkelijk om in huis te hebben. Voorheen haalde ik al mijn tapenades op de markt, traiteur of bij delicatessenzaken. Tegenwoordig niet meer. Meestal maak ik een voorraadje aan in schone weckpotten. Op die manier heb ik altijd een leuk cadeautje om weg te geven en/of te serveren. Bij tapenades kan niet veel misgaan. Je kan de ingrediënten lijst aanpassen naar smaak. Vervang bijvoorbeeld bij de peppadew tapenade, de feta voor mascarpone of geitenkaas. Bij de zwarte olijven tapenade kan je ook gebruik maken van andere soorten olijven. Zodra je wat verandert; denk wél altijd na over de samenstelling van de ingrediënten. Zorg voor een zuurtje, zoutje en een fris ingrediënt. Op deze manier zal je altijd een lekkere samenstelling krijgen. 

Ik heb bij deze recepten gebruik gemaakt van de draadloze BBRAND blender. Deze is verkrijgbaar in de webshop en bij Bol.com. De draadloze BBRAND blender is super makkelijk in gebruik; zoals je kan zien in de onderstaande filmpjes. Ik heb al veel recepten gemaakt de blender, doordat het zo’n toereikend product is. Denk bijvoorbeeld aan smoothies, gezichtsmaskers & verse pesto’s. Zodra ik klaar ben met mijn recept, staat de BBRAND blender zó weer schoon opgeborgen. Daar hou ik van. Door na gebruik, een druppeltje afwasmiddel & een glaasje water toe te voegen en dit blend; Ben je eigenlijk al weer klaar voor een volgend recept in de blender. 

Peppadew tapenade

Wie kent deze tapenade niet? Een ware klassieker onder de tapenades, die eigenlijk super makkelijk te bereiden is. Kijk maar eens naar de ingrediënten lijst, het zal je verbazen. De tapenade is ongeveer voor een week houdbaar in een afgesloten weckpot, in de koelkast.

Turkse peppadew tapenade

Voorbereidingstijd 5 min
Gang Bijgerecht
Keuken Turks

Equipment

  • BBRAND blender (Verkrijgbaar in de webshop)

Ingrediënten
  

  • 200 gram gevulde sweet peppadews Óf vervang dit ingrediënt voor 150 gram peppadews & 50 gram roomkaas
  • 200 gram fetakaas
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Vul de BBRAND blender met alle ingrediënten.
  • Blend alle producten voor ca. één minuut.
  • Weck een aantal potten en voeg hierin je eigen, vers gemaakte tapenade.

Zwarte olijven tapenade

Maak gebruik van verse, biologische kruiden uit een moestuin. Gebruik ook bij voorkeur olijven mét pit. Verwijder deze zodra je alles in de blender stopt. De olijven met pit geven veel meer smaak aan jouw verse tapenade dan de olijven zonder pit. 

Zwarte olijven tapenade

Voorbereidingstijd 10 min
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • BBRAND blender

Ingrediënten
  

  • 200 gram Zwarte olijven (zonder pit)
  • 2 Gezouten ansjovisfilets
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 sap van citroen
  • Handjevol verse peterselie
  • Handjevol verse basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Snufje peper

Instructies
 

  • Voeg alle ingrediënten in de BBRAND blender & voeg als laatste de olijfolie toe over het geheel.
  • Blend de ingrediënten voor ca. 1 ½ minuut en klaar is jouw eigengemaakte, verse tapenade. Enjoy!

Vergeet niet je creatie of variatie te delen op social media met de hashtag #togoodtobefood voor een repost!