Thaise knoflook garnalen met pepers

Thaise knoflook garnalen met pepers

Recept

Thaise knoflook garnalen met pepers

Deze Thaise biologische knoflook garnalen zijn echt om je vingers bij op te eten. Super simpel, maar zo smaakt het zeker niet. De garnalen zelf paneer je in bloem zodat de garnalen een iets knapperige smaak krijgen. Samen met de simpele maar specifiek gekozen smaken combinatie, smaakt dit gerecht precies naar een Thais gerecht, waarbij je alleen al denkt aan Thailand! Het bizarre is, dat dit gerecht binnen 15 min op tafel staat. Daardoor wordt het meteen een perfect gerechtje om te serveren tijdens een lekkere borrel waarbij je jouw keukenkunsten kan showen zonder enige moeite. Ik kan je verzekeren dat niet alleen je huis lekker ruikt, maar je ook zeker weten, je nog een lange tijd kan nagenieten van de smaak sensatie in je smaak pupillen.

Er zit een enorm verschil in normale en biologische garnalen. Je hebt onder andere kweek garnalen en garnalen die worden gevangen in de oceaan. Je hebt verschillende keurmerken voor garnalen. ASC (te herkennen aan het groene label) staat voor Aquaculture Stewardship Council. Deze garnalen worden gekweekt. MSC (te herkennen aan het blauwe label) staat voor Marine Stewardship Council. Dit staat voor duurzaam gevangen vis in de oceaan. Dit is de strengste en meest veelomvattende milieustandaard voor wildvangstvisserijen die er is. Garnalen zijn vrijwel klein en worden normaal gesproken gevangen in fijne netten. Vissen, maar ook beschermde dieren zoals zeeschildpadden die in die netten terechtkomen, kunnen er met geen mogelijkheid uit en gaan ook dood. Bijvangst heet dat. Bij tropische garnalen is dat bijna 15 kilo op elke kilo garnalen. Als we spreken over biologische kwekerijen, zijn zij veel schoner dan normale kwekerijen. Ze gebruiken geen bestrijdingsmiddelen of antibiotica. De garnalen worden in ruimere bassins gehouden, waardoor het circulaire ecosysteem de vervuiling grotendeels zelf kan opvangen.

Thaise knoflook garnalen met pepers

Gang Hoofdgerecht, Side Dish
Keuken Thais
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 5 grote biologische tijgergarnalen
  • 5 stengel en blad koriander - (als je hier niet van houdt kan je dit makkelijk achterwegen laten.)
  • 3 stuks lente-ui
  • 1 rode peper
  • 1 groene peper
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus (zoutarm)
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 8 eetlepels zonnebloem olie
  • 3 eetlepels bloem

Instructies

  • Snijdt de pepers, koriandersteeltjes en knoflook fijn.
  • Doe de bloem in een schaal en voeg hierbij de garnalen.
  • Roer de garnalen door de bloem en zorg dat de garnalen geheel bedekt zijn met de bloem.
  • Laat 6 eetlepels olie in een pan warm worden. TIP: Weet je niet of je olie al warm genoeg is om te bakken? Gebruik een satéstokje of houten eetstokje om te controleren of de olie op temperatuur is. Zodra er bubbels rondom het stokje verschijnen, is de olie klaar voor gebruik.
  • Frituur/roerbak de garnalen tot ze helemaal roze zijn.
  • Haal de garnalen uit de pan en laat rusten. Nu gaan we beginnen met de saus.
  • Voeg de overgebleven 2 eetlepels olie in een pan en bak hierin kort de knoflook samen met de pepers en koriandersteeltjes.
  • Voeg de suiker en sojasaus toe.
  • Voeg de garnalen toe en roerbak kort.
  • Serveer de maaltijd bijvoorbeeld op een mooi stuk bananenblad. Bestrooi met de overgebleven korianderblaadjes.

Gefileerd, elke donderdag om 20.55 uur bij de evangelische omroep op npo3

Bekijk ook mijn andere recepten van ‘Gefileerd’. Elke week een nieuw recept zoals in de aflevering.

achtergrond blog garnaal koken gefileerd 2