Afdrukken

Thaise knoflook garnalen met pepers

Gang Hoofdgerecht, Side Dish
Keuken Thais
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 5 grote biologische tijgergarnalen
  • 5 stengel en blad koriander (als je hier niet van houdt kan je dit makkelijk achterwegen laten.)
  • 3 stuks lente-ui
  • 1 rode peper
  • 1 groene peper
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus (zoutarm)
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 8 eetlepels zonnebloem olie
  • 3 eetlepels bloem

Instructies

  • Snijdt de pepers, koriandersteeltjes en knoflook fijn.
  • Doe de bloem in een schaal en voeg hierbij de garnalen.
  • Roer de garnalen door de bloem en zorg dat de garnalen geheel bedekt zijn met de bloem.
  • Laat 6 eetlepels olie in een pan warm worden. TIP: Weet je niet of je olie al warm genoeg is om te bakken? Gebruik een satéstokje of houten eetstokje om te controleren of de olie op temperatuur is. Zodra er bubbels rondom het stokje verschijnen, is de olie klaar voor gebruik.
  • Frituur/roerbak de garnalen tot ze helemaal roze zijn.
  • Haal de garnalen uit de pan en laat rusten. Nu gaan we beginnen met de saus.
  • Voeg de overgebleven 2 eetlepels olie in een pan en bak hierin kort de knoflook samen met de pepers en koriandersteeltjes.
  • Voeg de suiker en sojasaus toe.
  • Voeg de garnalen toe en roerbak kort.
  • Serveer de maaltijd bijvoorbeeld op een mooi stuk bananenblad. Bestrooi met de overgebleven korianderblaadjes.