Facebook
Facebook
Instagram
Pinterest

De plek voor (koolhydraat arme) recepten, reviews, blogs & vlogs

Salted caramel chocolate chip cookie

Met deze koude dagen heb ik vaak zin in lekkere, simpele zoetigheden met ingrediënten die vrijwel ieder huishouden in huis heeft🌧️. Soms, heb je ook geen zin om op zo’n koude ochtend, vroeg het huis uit te gaan voor bijvoorbeeld iets lekkers🌡️. Daarom heb ik dit makkelijke, maar overheerlijke receptje voor je gemaakt. Daarbij gaat je huis overheerlijk ruiken! heerlijk met een dekentje op de bank, kaarsjes aan🕯️.. Wachtend op je koeken🍪. Waarbij het water je al in de mond loopt door alleen al de geur👅💧! De koeken koelen snel af, waardoor je gelukkig niet lang hoeft te wachten tot je kan aanvallen🌬️. Als je niet zo van zoute karamel houdt, kan je de zout weg laten in het recept. Ik zou zeggen, smullen maaarrr!!

Salted caramel chocolate chip cookie

Gang Borrelhapje, Dessert, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 130 gram bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 250 gram bloem
  • 200 gram salted caramel chocolade
  • 1,5 gram zout
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 1 flesje caramelsausZelf is caramelsaus ook heel makkelijk te bereiden.

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Laat de boter op kamer temperatuur komen en weeg alle ingrediënten af.
  • Snij de chocolade in kleine blokjes en zet de chocola aan de kant.
  • Voeg alle ingredienten voor het deeg samen zoals de boter, bloem, suikers, ei & zout.
  • Kneed het deeg en verdeel het deeg in kleine bolletjes van ca. Ø 5 cm en plaats het deeg op een ingevette bakplaat. Dit doe je door middel van twee lepels, waarmee je het deeg op de bakplaat ''schept''. De bolletjes zullen in de oven vanzelf uitvloeien tot koeken. Zorg dat je genoeg ruimte overlaat tussen de koeken.
    salted caramel chocolate chip cookie
  • Verdeel de chocolade over de bolletjes.
  • Nu is het tijd om te bakken! Bak de koeken in ongeveer 10 á 15 min af. De koeken zijn zacht zodra ze de oven uitkomen. Wanneer de koeken afkoelen, worden ze vanzelf hard.
  • Zodra de koeken zijn afgekoeld, Bestrooi je de koeken met poedersuiker. Voeg aan de karamelsaus een snufje zout. Verdeel een swirl van de karamel saus over de koeken. Ik zou zeggen, enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Close