Poke bowl salade

FITNESS poké bowl poke sushi biologic rice biologische rijst koopeenkip.nl geroosterd barbeque BBQ groenten togoodtobefood gefileerd sam

Poke bowl the healthy á good way

Good To Be Food bowl kan ik het beter noemen. Dit is zo’n gerecht waarvan ik er duizend op kan. Variatie, kleur en voor op een stellend smaak! Wat is voor mij de hoofdregel kwá kleuren ”pallet”? Laten we eerlijk zijn, gewoon als een groot foodlover, lekker eten. Daar draait het om, de rest is mooi meegenomen. Mijn hele probleem bij gerechten fotograferen is; dat ik het per direct wil opeten. Niet alleen mijn probleem, maar voornamelijk van mijn vriend. Dit was zo’n simpel receptje uit jouw eigen koelkast (letterlijk wat je hebt liggen) waarbij zijn bordje al klaar staat voordat je überhaupt een gerecht in je hoofd hebt. Ik denk dat we dit allemaal herkennen, ondanks of jouw eigen eten koud wordt; heb je allesssss over voor jouw perfecte foto. Weetje, dit is zo’n gerechtje waar het dus totaal niet bij uitmaakt. Cold served the best! Yas. Dat is nieuw voor mij en het bevalt me. Ik moet er aan wennen, maar ik merk enorm veel voordelen. Niet persé horeca gericht, maar juist ook voor de thuiskok. Deze technieken zijn algemeend bekend bij chefs, die deze vele malen toevoegen. Geen tijd in een gerecht om bij thuis te komen? Nu wel. Het kost misschien 20 min, maar je staat niet te koken. Wat je doet is; checken. Is mijn rijst goed? De groente die ik gebruikt heb voor dit recept; had ik over van een BBQ die avond ervoor, wetende dat ik dit recept zou gaan maken. De extra grill smaak geeft een lekkere extra touch aan dit recept.

Poke Bowl salade

Gang Salade
Keuken Oosters
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 avocado
  • 8 cherry tomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 Kipfilet
  • 2 wortels
  • 1/2 courgette
  • 1 krop ijsberg sla - of andere sla. Ik hou van de crunch voor dit recept.

Bakgroente saus

  • 2 eetlepels balsamico
  • 2 eetlepels japanse sojasaus
  • 1 el mirin
  • 1 knoflookteen
  • 2 theelepels djahé
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 theelepel sesamzaadjes

Salade dressing

  • 2 eetlepels japanse sojasaus
  • 2 eetlepels mirin
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels Djahé
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 theelepels sesamzaadjes

Instructies

  • Begin met het snijden van alle groentes op de manier zoals jij het wilt. Voeg aan de gesneden avocado wat citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  • Bereid vast de sladressing en zet deze aan de kant. Je gaat in totaal 2 sausjes maken.
  • Begin bereiden sausje nummer 2; het roerbak sausje voor de groente. Meng hiervoor alle ingrediënten (zoals hierboven beschreven bij de ingrediënten).
  • Zet een grill pan op het vuur en rooster de groente zonder enige olie of vet in de pan voor ongeveer 1 á 2 min op middelmatig vuur.
  • Voeg de saus toe en laat het sudderen voor ongeveer 5 minuten; zodat de paprika knapperig blijft en de aubergine goed de saus heeft opgenomen.
  • Schud de groentes uit boven de pan en voeg de kip toe in de overige warme saus. Laat dit sudderen (voor ongeveer 10 min) terwijl je het bord gaat opdienen.
  • Snij en was de sla naar keuze. Voeg dit in een schaal.
  • Verdeel over de sla de gesneden groentes.
  • Haal de kip uit de pan en snij deze in julienne van ongeveer 1 cm breed.
  • Verdeel de kip over het midden van je salade en zet de eigengemaakte dressing er naast. Waarom hou ik de dressing apart? Op deze manier hoef je het gerecht niet per direct te nuttigen en blijft de sla lekker knapperig. Het is ongeveer één dag houdbaar in de koelkast, so enjoy!

Vergeet niet je creatie of variatie te delen op social media met de hashtag #togoodtobefood voor een repost!

Webshop

Gebruikte artikelen voor dit recept