Een taart gemaakt van Praline.. Wie lust dat nou niet?! De vulling, gemaakt van witte chocolade, smaakt als de binnen kant van een verse bonbon. Het is nét weer even anders dan een gewone taart. De structuur is stevig en smeuïg. De bodem, gemaakt van vermalen pistache en biscuits geven een extreem lekkere smaak samen. Ik was oprecht verrast! Eigenlijk is het een super simpele taart om te maken, die ook nog eens géén oven nodig heeft. Dit is mijn eerste ganache taart recept en zeker niet de laatste. Zelf combineer ik deze topper met vers rood fruit. Je kan natuurlijk eindeloos variëren met verschillende toppings. Denk bijvoorbeeld aan passievrucht, voor een extra zuurtje. Of maak snelle meringues als decoratie/smaak sensatie voor een extra crunch. Ook kan je (Uiteraard!) variëren met de chocolade. Gebruik melk chocolade of pure chocolade. Hou je van een beetje pit? Voeg een scheutje cognac of whiskey toe aan de taartvulling.
De laatste tijd maak ik steeds meer filmpjes van gerechten. Zo ook bij deze overheerlijke taart. Kijk hier onder de tekst voor de kookvideo en lees nog rustig een het recept door. Enjoy!