No Bake: Witte chocolade ganache taart

witte ganache taart white ganache tart recipe recept makkelijk easy pistache noten vegan vegatarisch rood fruit kerst mooiste taarten makkelijke taart prachtige taart togoodtobefood sam van der sluijs

''De vulling, gemaakt van witte chocolade, smaakt als de binnen kant van een verse bonbon.''

Een taart gemaakt van Praline.. Wie lust dat nou niet?! De vulling, gemaakt van witte chocolade, smaakt als de binnen kant van een verse bonbon. Het is nét weer even anders dan een gewone taart. De structuur is stevig en smeuïg.  De bodem, gemaakt van vermalen pistache en biscuits geven een extreem lekkere smaak samen. Ik was oprecht verrast! Eigenlijk is het een super simpele taart om te maken, die ook nog eens géén oven nodig heeft. Dit is mijn eerste ganache taart recept en zeker niet de laatste. Zelf combineer ik deze topper met vers rood fruit. Je kan natuurlijk eindeloos variëren met verschillende toppings. Denk bijvoorbeeld aan passievrucht, voor een extra zuurtje. Of maak snelle meringues als decoratie/smaak sensatie voor een extra crunch. Ook kan je (Uiteraard!) variëren met de chocolade. Gebruik melk chocolade of pure chocolade. Hou je van een beetje pit? Voeg een scheutje cognac of whiskey toe aan de taartvulling.

De laatste tijd maak ik steeds meer filmpjes van gerechten. Zo ook bij deze overheerlijke taart. Kijk hier onder de tekst voor de kookvideo en lees nog rustig een het recept door. Enjoy!

witte ganache taart white ganache tart recipe recept makkelijk easy pistache noten vegan vegatarisch rood fruit kerst mooiste taarten makkelijke taart prachtige taart togoodtobefood sam van der sluijs

NO BAKE: Witte chocolade ganache taart met rood fruit

Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Gang Dessert
Porties 8 royale stukken

Equipment

  • Springvorm Ø 24 cm
  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 150 gram boter
  • `175 gram biscuits
  • 600 gram witte chocolade
  • 300 milliliter verse slagroom (ongeklopt)

Toppings

  • 250 gram gemengd rood fruit
  • 1 handjevol gehakte pistachenoten
  • 2 stengels munt
  • 2 eetlepels verse eetbare bloemblaadjes

Instructies
 

  • Pel de pistache noten.
  • Maak de biscuits en pistache nootjes fijn in een keukenmachine. Hierbij kan je kiezen of je de structuur van de taartbodem grof of extra fijn wilt. Zelf koos ik voor een knapperige, fijne bodem.
  • Knip een stukje bakfolie op maat van de bodem van de springvorm en plaats deze erin.
  • Smelt ondertussen de boter in een steelplan en voeg deze bij de fijngemalen taartbodem.
  • Schep de taartbodem in de springvorm en stamp deze aan met de bolle kant van een lepel.
    witte ganache taart white ganache tart recipe recept makkelijk easy pistache noten vegan vegatarisch rood fruit kerst mooiste taarten makkelijke taart prachtige taart togoodtobefood sam van der sluijs
  • Laat de taartbodem rusten in de koelkast terwijl je begint aan de taartvulling.
  • Verwarm de witte chocolade -au bain-marie- in een steelpan.
  • Voeg hierbij -deel voor deel- de slagroom toe. De structuur van de taartvulling zal een beetje op een zachte, zijdeachtige toffee vulling lijken.
  • Giet de witte ganache taartvulling op de bodem.
  • Laat de taart voor 3 uur opstijven in de koelkast. Bon apetit!
    witte ganache taart white ganache tart recipe recept makkelijk easy pistache noten vegan vegatarisch rood fruit kerst mooiste taarten makkelijke taart prachtige taart togoodtobefood sam van der sluijs

Vergeet niet je creatie of variatie te delen op social media met de hashtag #togoodtobefood voor een repost!