Kipfilet met eigengemaakte Thaise pindasaus

Recept gefileerd Sam togoodtobefood foodblog

Kipfilet met eigengemaakte Thaise pindasaus

 

Yum, yum! Let’s start met een overheerlijk receptje. Bij dit recept is het belangrijk dat je biologische kip gebruikt. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden waar je kip kán kopen. Dit hoeft niet persé in de supermarkt te zijn. Kijk eens op internet en je bent al snel een heel eind weg. Het is leuk om uit te zoeken waar je eten vandaan komt. Vanwege het dierwelzijn, maar ook vanwege dat biologische kip heel anders smaakt. Bij dit gerecht staat de kipfilet echt op de voorgrond. De malsheid en structuur van de kipfilet smaakt heel anders dan een normale kipfilet. Bij dit gerecht worden deze smaken extra goed benut! Samen met een eigengemaakt Thais pindasausje en gewokte groenten, tilt het dit recept naar een ander niveau. Alles maak je zelf, terwijl je er weinig tijd aan kwijt bent. Terwijl je de kipfilet bakt, snij je de groenten bijvoorbeeld. Zo werk je niet alleen efficiënt, maar kan je ook nog eens snel aan tafel! Natuurlijk is er ook een vegetarische variant. Vervang de kip voor Tempeh, gemaakt van sojabonen. Tempeh is tegenwoordig overal verkrijgbaar bij elke supermarkt en is helemaal niet duur! Bak of frituur de Tempeh en vervolg je recept.

Kipfilet met eigengemaakte Thaise pindasaus

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 biologische kipfilet of Tempeh
  • 1/2 theelepel oestersaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 1/2 theelepel plantaardige olie
  • 2 1/2 eetlepel basterdsuiker
  • 360 milliliter kippenbouillon
  • 1 theelepel maizena
  • 1 1/2 eetlepel pindakaas
  • 1 rode biologische paprika
  • 1 gele biologische paprika
  • 1 ui
  • 100 gram champignons

Optioneel als decoratie en extra smaak touch

  • 2 kaffir limoen blaadjes Extra dun als julienne gesneden.
  • 1 lente-ui

Spicy

  • 1/2 spaanse peper Toevoegen bij stap 5.

Instructies
 

  • Was de kipfilet en halveer de kipfilet doormidden.
  • Voeg de olie in een pan met middelmatig vuur. Laat de olie warm worden.
  • Grill de kip ongeveer 8 á 10 minuten. Haal de kip uit de pan en laat rusten.
  • Snij tussendoor alle groente in macédoine.
  • Wok in dezelfde pan de paprika, ui & champignons en voeg de kippenbouillon toe.
  • Voeg de sauzen en pindakaas toe. Zet het vuur wat lager, vanwege dat de saus kan gaan aanbranden.
  • Voeg de maizena in een klein schaaltje en voeg hier 1 theelepel koud water aan toe.
  • Voeg het maizena mengsel vervolgens toe aan het gerecht.
  • Nu is het tijd om te proeven! Het gerecht moet zoutig en zoet zijn, indien dit niet mooi in balans is kan je naar smaak de sausjes alsnog toevoegen.
  • Voeg als laatste de kip toe en serveer het gerecht bijvoorbeeld op een stuk bananenblad!

Gefileerd, elke donderdag om 20.55 uur bij de evangelische omroep op NPO3