Afdrukken

Kipfilet met eigengemaakte Thaise pindasaus

Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 biologische kipfilet of Tempeh
  • 1/2 theelepel oestersaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 1/2 theelepel plantaardige olie
  • 2 1/2 eetlepel basterdsuiker
  • 360 milliliter kippenbouillon
  • 1 theelepel maizena
  • 1 1/2 eetlepel pindakaas
  • 1 rode biologische paprika
  • 1 gele biologische paprika
  • 1 ui
  • 100 gram champignons

Optioneel als decoratie en extra smaak touch

  • 2 kaffir limoen blaadjes Extra dun als julienne gesneden.
  • 1 lente-ui

Spicy

  • 1/2 spaanse peper Toevoegen bij stap 5.

Instructies

  • Was de kipfilet en halveer de kipfilet doormidden.
  • Voeg de olie in een pan met middelmatig vuur. Laat de olie warm worden.
  • Grill de kip ongeveer 8 á 10 minuten. Haal de kip uit de pan en laat rusten.
  • Snij tussendoor alle groente in macédoine.
  • Wok in dezelfde pan de paprika, ui & champignons en voeg de kippenbouillon toe.
  • Voeg de sauzen en pindakaas toe. Zet het vuur wat lager, vanwege dat de saus kan gaan aanbranden.
  • Voeg de maizena in een klein schaaltje en voeg hier 1 theelepel koud water aan toe.
  • Voeg het maizena mengsel vervolgens toe aan het gerecht.
  • Nu is het tijd om te proeven! Het gerecht moet zoutig en zoet zijn, indien dit niet mooi in balans is kan je naar smaak de sausjes alsnog toevoegen.
  • Voeg als laatste de kip toe en serveer het gerecht bijvoorbeeld op een stuk bananenblad!