Erwtenbloem rijst met mango & bosvruchten

 

Zin in een echt Thais toetje? Dit gerechtje is weer eens super easy en makkelijk te bereiden. Bij dit gerecht heb je alleen een magnetron nodig. Een magnetron? Ja, echt! Chef Wong heeft voor ons dit gerecht gemaakt, waarbij je easy peasy een kleurrijk zoet gerecht op tafel zet. Bij dit gerecht heb ik gebruik gemaakt van biologische rijst. Niet alleen smaakt de rijst anders en is het makkelijker te bereiden, je helpt hiermee ook de boeren in Thailand en weet je zeker dacht er geen chemicaliën gebruikt zijn voor de groei van de rijst(planten). Er is een speciaal keurmerk voor Biologische rijst, genaamd FSA. FSA staat voor Sustainable Agriculture Initiative. Dit keurmerk wordt gebruikt voor verificatie van landbouwbedrijven op duurzamheid. De FSA-checklist is gebaseerd op drie pijlers: mens, winst voor de boeren en milieu. Ook verbeterd de FSA de economische voortuitzichten op lange termijn!

Erwtenbloem rijst met mango & bosvruchten

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Dessert
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 190 gram biologische rijst
  • 240 milliliter water
  • 3 eetlepels kokosmelk
  • 200 gram vlinder erwtenbloem (indien je geen erwtenbloem kan verkrijgen, kan je ook kleurstof gebruiken.)
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 1 mango
  • 250 gram bosvruchten

Instructies
 

  • Pel de mango, was al het fruit en snij de mango in Julienne.
  • Voeg de biologishe rijst in een magnetron bestending bakje (zorg dat er één vinger water boven het rijst niveau zit.) en laat dit staan voor één uur staan.
  • Kleur het water met vlinder erwtenbloem (indien een paar druppels kleurstof) tot het de kleur krijgt die je mooi vindt.
  • Stop de rijst in een magnetronbestendig bakje (met deksel) en voeg het water toe. zorg dat het bakje een klein lucht gaatje heeft, of laat een klein spleetje open. Zet de magnetron voor 3 mintuten op 750 watt. Haal de rijst eruit en roer met een vork. Herhaal dit nog een keer.
  • Laat de rijst een paar minuten nagaren.
  • Zet een pan op middelmatig vuur.
  • Warm de kokosmelk op en voeg de suiker en een snufje zout toe.
  • Zorg ervoor dat de kokosmelk niet gaat koken. Zodra dit gebeurd gaat de kokosmelk scheiden en krijg je een olie laagje boven op de saus.
  • Als de rijst goed klaar is voeg je de warme kokosnootmelk toe (sluit het bakje af) en laat het agfesloten staan voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Serveeer de rijst samen met het fruit.