Pel de mango, was al het fruit en snij de mango in Julienne.
Voeg de biologishe rijst in een magnetron bestending bakje (zorg dat er één vinger water boven het rijst niveau zit.) en laat dit staan voor één uur staan.
Kleur het water met vlinder erwtenbloem (indien een paar druppels kleurstof) tot het de kleur krijgt die je mooi vindt.
Stop de rijst in een magnetronbestendig bakje (met deksel) en voeg het water toe. zorg dat het bakje een klein lucht gaatje heeft, of laat een klein spleetje open. Zet de magnetron voor 3 mintuten op 750 watt. Haal de rijst eruit en roer met een vork. Herhaal dit nog een keer.
Laat de rijst een paar minuten nagaren.
Zet een pan op middelmatig vuur.
Warm de kokosmelk op en voeg de suiker en een snufje zout toe.
Zorg ervoor dat de kokosmelk niet gaat koken. Zodra dit gebeurd gaat de kokosmelk scheiden en krijg je een olie laagje boven op de saus.
Als de rijst goed klaar is voeg je de warme kokosnootmelk toe (sluit het bakje af) en laat het agfesloten staan voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Serveeer de rijst samen met het fruit.