Deluxe broodjes Pain d´Ardenne

Pain d'ardenne luxe broodjes salami italiaanse recept togoodtobefood luxe ontbijt luxe lunch makkelijk snel betaalbaar

''De key van deze broodjes is de truffelmayonaise met de balsamico Cremaceto.''

Easy peasy luxe broodjes met een italiaanse touch. Lekker knapperige ciabatta broodjes met eigengemaakte truffel mayonaise (of maak het nog eenvoudiger; gebruik kant & klare uit de supermarkt), Pain d’Ardenne, Balsamico creme en toppings die het broodje tot een nieuw niveau tillen. Zoals hartige ingrediënten o.a. knoflook olijven, jalapeño voor wat extra pit samen met stukjes oud Amsterdamse kaas. Daar zeg je geen nee tegen toch? Geniet van je eigen toppings die je in huis hebt liggen, vervang de salami voor een vegetarische optie; het kan allemaal. De key van deze broodjes is toch écht wel de truffelmayonaise met de balsamico Cremaceto. Een collega op mijn werk vertelde mij over broodjes carpaccio die zij at samen met een andere collega tijdens hun avonddiensten; die over de top lekker waren. Door het verhaal van mijn collega ben ik die avond gelijk de ingrediënten gaan halen, want het was immers een vrijdag avond en tijd voor een lekkere borrel hap. De broodjes carpaccio zijn mij zo goed bevallen dat ik de volgende ochtend gelijk een andere variant wou proberen. Dit met ingrediënten die ik nog over had in mijn koelkast van tapas planken. Je raadt het al. Het is een blijvertje geworen, waardoor ik hem graag met jullie wou delen. Daarbij staat dit luxe gerechtje binnen no time op tafel!

Deluxe broodjes Pain d'Ardenne

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram Pain d'Ardenne
  • 1 Voorgebakken ciabatta
  • 50 gram knoflook olijven
  • 30 gram gesneden jalapeño
  • 50 gram geschaafde Old Amsterdam 48+
  • 100 gram gesneden ijsbergsla
  • 30 gram rucola
  • 50 milliliter Cremacetto balsamico creme
  • 8 cherry tomaatjes - Het liefst uit eigen tuin
  • 4 eetlepels knoflookolie

Truffelmayonaise

  • 10 eetlepels Zaanse mayonaise
  • 5 eetlepels truffelolie
  • Gemalen truffel
  • Zout & peper

Instructies

  • Zet de oven aan op 200 ℃.
  • Begin met de truffelmayonaise. Voeg alle natte ingrediënten samen in een kom en voeg de gemalen truffel toe. Maak de saus af met zout & peper naar smaak. Tip: Geschaafde truffel is te koop bij verschillende webshops of gebruik echte truffels. Truffels zijn best prijzig en ongeveer maar 10 dagen houdbaar. Mijn voorkeur voor bij dit snelle en makkelijke gerecht is daarom, de geschaafde truffel.
  • Snij een paar plakken van de voorgebakken ciabatta.
  • Wrijf de bovenkant van de gesneden ciabatta's in met knoflookolie. Gebruik hiervoor je vingertoppen of een kwastje.
  • Zet de ciabatta's op een rooster in de oven voor ongeveer 4 á 5 min. De bedoeling is dat de knoflookolie in de broodjes trekt en de binnenkant van de broodjes (het witte deeg) licht goudbruin wordt.
  • Zodra de broodjes klaar zijn kan je gelijk beginnen met beleggen. Beleg de ciabatta's met een laagje truffelmayonaise en verdeel hierover de ijsbergsla
  • Leg hierop de Pain d'Ardenne en verdeel de overige toppings over de broodjes.
  • Swirl de balsamico cremaceto over de broodjes. Ik zou zeggen: Eetsmakelijk!

Tips:

  • Geschaade truffel is te koop bij verschillende webshops of gebruik verse truffels. Truffels zijn best prijzig en ongeveer maar 10 dagen houdbaar. Mijn voorkeur voor bij dit snelle en makkelijke gerecht is daarom, de geschaafde truffel.
  • Voor een borrel/hapjes kan je kleinere porties maken. Daarvoor gebruik je in plaats van de ciabatta, een Frans stokbrood zoals de videos hier onder.

Vergeet niet je creatie of variatie te delen op social media met de hashtag #togoodtobefood voor een repost!

Webshop

Gebruikte artikelen voor dit recept