Easy peasy luxe broodjes met een italiaanse touch. Lekker knapperige ciabatta broodjes met eigengemaakte truffel mayonaise (of maak het nog eenvoudiger; gebruik kant & klare uit de supermarkt), Pain d’Ardenne, Balsamico creme en toppings die het broodje tot een nieuw niveau tillen. Zoals hartige ingrediënten o.a. knoflook olijven, jalapeño voor wat extra pit samen met stukjes oud Amsterdamse kaas. Daar zeg je geen nee tegen toch? Geniet van je eigen toppings die je in huis hebt liggen, vervang de salami voor een vegetarische optie; het kan allemaal. De key van deze broodjes is toch écht wel de truffelmayonaise met de balsamico Cremaceto. Een collega op mijn werk vertelde mij over broodjes carpaccio die zij at samen met een andere collega tijdens hun avonddiensten; die over de top lekker waren. Door het verhaal van mijn collega ben ik die avond gelijk de ingrediënten gaan halen, want het was immers een vrijdag avond en tijd voor een lekkere borrel hap. De broodjes carpaccio zijn mij zo goed bevallen dat ik de volgende ochtend gelijk een andere variant wou proberen. Dit met ingrediënten die ik nog over had in mijn koelkast van tapas planken. Je raadt het al. Het is een blijvertje geworen, waardoor ik hem graag met jullie wou delen. Daarbij staat dit luxe gerechtje binnen no time op tafel!