DIY: Jacuzzi lounge

DIY: opblaas Jacuzzi kopen & lounge creëren

''Het is echt een hotspot als lounge met vrienden, je even terug te trekken na een lange werkdag of gewoon te genieten van je omgeving.''

Altijd al gedroomd van een eigen suite A.K.A. hotel stijl spa lounge? Dan heb ik weer een leuke DIY voor je. Pimp je tuin met een opblaasbare jacuzzi, scoor wat mooie kunst bloemen en ga aan de slag! Stap voor stap zal ik je uitleggen wat ik gedaan heb, waar ik mijn decoratie gehaald heb en waar je vooral op moet letten. 

Zelf zie ik enorm de meerwaarde van een plek als deze aan huis. Het is echt een hotspot als lounge met vrienden, je even terug te trekken na een lange werkdag of gewoon te genieten van je omgeving. Geef je eigen draai aan dit blog bericht en creeer jouw eigen spa aan huis!

Informatie Jacuzzi en lounge tent

Jacuzzi

Het aanbod aan jacuzzi’s op verschillende website’s lijkt vrij onoverzichtelijk, gezien de prijs verschillen. Echter is goedkoop vaak duurkoop. Dit geldt ook zeker bij de aankoop van een opblaas jacuzzi. De jacuzzi die ik heb, is van Intex rond de €549 voor 4 personen (klik op deze tekst of kijk in de webshop om dit product te kopen). Op dit moment krijg je ook nog eens 30% korting! Let hierbij wel op dat de prijzen in de zomer maanden flink omhoog lopen. 

Zodra je te werk wilt gaan met de werkwijze van dit blog bericht, let er dan vooral op dat je een rustige uitstraling kiest tijdens de aankoop van jouw opblaasbare jacuzzi. Vele jacuzzi’s hebben uitspattende kleuren die voor deze opset té extreem zijn. Meer informatie hierover vind je bij het kopje ‘Decoratie’. 

Tent

Het eerste jaar heb ik gebruik gemaakt van een schaduwdoek. Dit is handig, vanwege dat je deze schaduwdoeken kan demonteren zodra de zon schijnt boven jouw jacuzzi, op die manier kan je genieten van beiden werelden. Alleen kan je geen bloemen, lampjes en dergelijke ophangen aan het doek, waardoor het geheel toch net iets minder oogt.

Dit jaar heb ik gebruik gemaakt van een party tent. Klik op de tekst voor de link of kijk in onze webshop voor de aankoop van dit product. Er bestaan speciale koepeltenten voor opblaasbare jacuzzi’s, maar zelf ben ik hier geen fan van. Waarom? Er zal altijd vuil boven op het dak komen, wat zichtbaar is door het doek heen. Dit verstoort je bloemen & lichtjes hemel. Als je de tent meerdere jaren gaat gebruiken, zal deze door de jaren heen er niet meer mooi uit zien. De party tent daar in tegen, daarvoor kan je elk jaar een nieuw doek kopen. Deze kosten meestal rond de €25,- euro en daardoor is je tent weer als nieuw. Let hier op tijdens de aankoop van het frame.  

Jacuzzi accessoires

Voor de Intex Pure Spa, zijn er ook heel veel originele accessoires te koop. Denk hierbij aan zitjes, spa deck, bekerhouders, verlichting, hoofdsteunen en chloordispensers. Heel eerlijk, dit maakt je jacuzzi (ervaring) écht compleet. Tegenwoordig heb je combi deals, waarbij al deze accessoires inbegrepen zitten bij de spa, maar ik was eigenwijs; Ik dacht dat dit overbodige luxe was, niks bleek minder waar. Doordat ik alles achteraf alsnog erbij kocht, was ik duurder uit. Daarom heb ik voor jullie ook een link voor een combi-deal. Zodat jij, niet dezelfde fout kan maken als ik. 

Chemicaliën

Als laborant had ik alle chemicaliën gekocht die er beschikbaar zijn om je jacuzzi te onderhouden Dit bleek overbodig. Na meerdere keren hiervan gebruik te maken, extreem goed de ph waarde van het bad te controleren en continue bezig te zijn met wat er nou precies aan chemicaliën extra toegevoegd moest worden; ben ik het gaan proberen zonder. Tegenwoordig maak ik alleen nog gebruik van gloor tabletten en ververs ik het water na 8 maal verbruik. Let hierbij wel op dat ik continue de filter heb aan staan van het bad (wat best veel energie kost), houd ik continue in de gaten of de gloortabletten verbruikt zijn en maak ik gebruik van schone filters. Zodra ik het bad leeg maak ik het bad schoon met een sopje gemaakt van afwasmiddel, dit om de ph waarde te behouden.

Decoratie, aankleding & kunstbloemen

''Kunstbloemen zijn vaak duur in aankoop, maar daar in tegen is de levensduur van dit soort producten erg lang.''

De decoratie vind ik het leukste om te doen. Hierbij kan je volledig je creativiteit kwijt. Zoals ik eerder beschreef, maak ik gebruik van natuurtinten; Wit, beige, groen & grijs. Het meeste van de decoratie heb ik gehaald bij de Intratuin & Action. 

Kunst bloemen

Kunstbloemen zijn vaak duur in aankoop, maar daar in tegen is de levensduur van dit soort producten erg lang. Ik heb een mix van een aantal witte, ‘ hangende’  kunst-takken/bloemen gehaald bij de Intratuin. De aankoopprijs hiervan is ongeveer €100,-. Ook zijn er goedkopere alternatieven, zoals op de markt of alternatieve zaken. De kunstbloemen die ik heb hangen (door weer & wind) in mijn tuin, gaan al zeker twee jaar mee! Zodra het winter wordt, haal ik de bloemen naar binnen en geef ik het een mooi plekje in huis. 

Decoratie

Onder de tent en naast de jacuzzi heb ik een bistro tuin setje staan in hout elementen van de Ikea (klik op deze tekst voor de link). De aankoop prijs hiervan is €60,97. Op de tafel heb ik een houten onderblad geplaatst met verschillende hoogtes aan (action) kaarsen. Daarnaast heb ik vaak een vaas staan gevuld met verschillende kleuren, verse bloemen. De lampionnen zijn op zonne-energie, let hierbij wel op, als je een overkapping creeert, de lampionnen afentoe een straaltje zon nodig hebben.  En als laatste, zie je op de linker stoel een ‘sfeerhaard’ oliekaars staan, deze heb ik gekocht bij de Intratuin. 

Op overige foto’s in dit blog bericht zie je dat ik veel lichtjes rondom de palen van de tent heb geplaatst. Deze zijn terug te vinden in onze webshop! 

Al bij al is het een perfect aankoop voor langere tijd. Alle producten voor de aankoop van deze jacuzzi lounge zijn her te gebruiken voor andere doeleinden.