Doe het zelf; Cake smash!

DIY; cake smash!

de cake smash

Met dit blogbericht laat ik je zien hoe leuk & betaalbaar het kan zijn je eigen cake smash fotoshoot te creëren. Makkelijk bij jou in de woonkamer of tuin (lekker makkelijk voor de rommel & goede belichting. Twee vliegen in een klap toch?). Met deze tips zet jij binnen no time een cake smash in elkaar voor je kleintje. Je hoeft niet creatief te zijn om prachtige creaties te maken. Je kleintje vindt het fantastisch, jij blij met de mooie fotos netzoals je portomonee.

Hoe begin je?

''In totaal was ik € 15 kwijt voor alle benodigdheden''

Verzamel je benodigdheden. Waar begin je mee? Je vindt onderaan de tekst een lijstje met benodigdheden voor jouw cake smash. Dit is echter een lijst met alles wat je kan gebruiken. Je kan zelf kiezen wat jij als extra touch wilt gebruiken voor jouw cake smash. Denk  bij het kiezen bijvoorbeeld aan de omgeving waar je je foto wilt gaan schieten. Of het kleurenpallet wat je wilt gaan gebruiken. Zelf koos ik voor baby lichtblauw – wit & zilver. 

 

✰ Ballonnen          ✰ Kale muur of tuin
✰ Taart                     ✰ Slingers met bijv.  naam/leeftijd
✰ Knuffels              ✰ Cijfer ballon XL
✰ Grote vazen     ✰ Papieren decoratie waaiers               
✰ Pampasgras      ✰ Papieren honeycomb
✰ Veren                   ✰  Hoedje
✰ Confetti              ✰ Taart etagère 
✰ Slingers               ✰  Meerdere outfits

Ga je de taart zelf maken, kopen of een beetje van beide?

Ik koos voor het laatste. Dit was ook nog eens best wel goedkoop. Ik kocht een slagroomschnitte voor €5,- , kuipjes slagroom en wat kleurstof en ging aan de slag. Ik moet je zeggen.. I’m happy with it. Hij is ontzettend leuk geworden! Ik heb er voor gekozen; met een spuitzak dotjes op de taart te plaatsen om een leuk effect te creëren. Dit heb je namelijk binnen vijf minuten gedaan. Als je geen spuitzak in huis hebt, gebruik je spatel en maak lange halen. Op deze manier creëer je een fluffy & speels effect. Tuurlijk kan je bij een proffesionele taartenbakker een taart laten bakken, maar héé?! De baby gaat hem kapot smashen, dus doe vooral geen moeite. 

snelle Baby smash slagroomtaart

Ingredienten

 • 1 Slagroomschnitte of ander vers/diepvries taartje
 • 500 milliliter ongeklopte verse slagroom
 • 1 eetlepel kleurstof naar keuze
 • 3 eetlepels suiker
 • 1 eetlepel vanillesuiker

Instructies

 • Plaats het slagroom gebak/schnitte op een taarten etagère.
 • Pak een spatel bij de hand en haal voorzichtig het decoratie slagroom van de zijkanten en bovenkant. Maak de zijkanten van de etagère weer schoon en netjes.
 • Klop de slagroom stijf en voeg hierbij het suiker en de kleurstof naar keuze.
 • Pak een spuitzak zonder opzetstuk en voeg hierin de slagroom. Knip het uiteinde van de zak voor ongeveer ⌀1 cm.
 • Begin onderaan met dotjes plaatsen tot de taart helemaal vol is (zoals de video hiernaast).
 • Voeg als extra touch een taarttopper toe en voilá! Je baby kan smashen.

De decoratie

''De meeste spullen had ik al in huis,''

Tijd om te decoreren! Bovenaan dit blogbericht vindt je een lijstje met alle benodigdheden. Kies wat jij wilt gebruiken en ga aan de slag. De meeste spullen had ik al in huis, zoals de vaas, veren & knuffel. De andere decoratie spulletjes heb ik gehaald bij de action. Ohja! Net zoals de taart topper. In totaal was ik € 15 kwijt voor alle benodigdheden.

De foto's

''Probeer voor jezelf een hoek te creeeren; waarbij je uit één punt de fotos kan maken.''

Probeer voor jezelf een hoek te creëren waarbij je uit één punt de fotos kan maken. Zo hou je het overzichtelijk en is het makkelijker foto’s te schieten. Wat ook heel handig is; een extra paar handen of gebruik een timer zodat jij ondertussen de baby kunt vermaken. 

Ik heb meer dan 500 foto’s gemaakt. Waarschijnlijk, omdat het mijn eigen neefje is en ik hem wel kan opvreten. Ik heb gelijk meer zin om nog meer foto’s te schieten zoals een spaghetti smash, Stuur me een pm via social media of stuur me een email als je het leuk lijkt mijn neefje allá chef de gehaktballen met een koksmutsje op te zien in een volgende blog.

baby bath tub shoot

Als je toch bezig bent en je kleine erna moet badderen, kan je dit net zo goed doen in je eigen gebouwde mini studio. Pak een paar oude shampoo flessen of koop in de gewenste kleur en verwijder de etiketten van de shampooflessen. Heb je nog een oude ton staan of gewoon je babybadje? Knoop er  decoratie materiaal aan die je toevallig hebt liggen in de kleuren pallet (Die je in de eerste column die je hebt uitgekozen.) en vervang de taart voor een lekker warm badje mét bad eendjes natuurlijk. Blijf je kleine vermaken terwijl de fotos maakt en voorbereid. Ik had een mijn zus achter me staan die mij hielp bij het vermaken. 

''Pak een paar oude shampoo flessen of koop in de gewenste kleur en verwijder de etiketten van de shampooflessen.''

Tips:

 • Voordat je begint, start altijd met een kleuren pallet. Je moet een richting vormen. Op deze manier kan je rondkijken in je huis vóórdat je naar de winkel gaat om decoratie te halen. Met oud & nieuw gemixt krijg je naar mijn idee veel meer voor elkaar. 
 • Geef je kleine afentoe een break. Het is logisch dat het plakt en even wennen is. Maak hier gebruik van! Dit is hét moment voor een kleding switch. 
 • Maak er een plezierig feestje van! Zet de favoriete muziek op van de kleine, dit kan zijn van de kinderprogammas die het kindje kijkt of het geluid van een filmpje die het kindje kent/kijkt.
 • De baby bath tub fotoshoot kan je eigenlijk niet voorbij laten gaan als je alles al hebt staan. Deels ruim je uiteraard al een deel op om ruimte te maken voor de bath tub en uiteraard geeft water veel minder rommel dan een cake smash. Uiteindelijk kan het een voordeel zijn! 

Benieuwd naar de volgende post?