Ga terug

Aardbeienjam

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Porties 1 pot

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram aardbeien
  • 1 1/2 eetlepel vanillesuiker
  • 250 gram geleisuiker
  • 3 eetlepels limoen

Instructies
 

  • Was de potjes waarin de jam uiteindelijk komt goed uit en spoel deze om met kokend water.
  • Laat de potjes op een schone theedoek uitlekken, maar droog deze niet af.
  • Was de aardbeien grondig en verwijder de kroontjes.
  • Snij de aardbeien in stukjes.
  • Voeg de aardbeien in een pan met middelmatig vuur.
  • Voeg hierbij de overige ingrediĆ«nten.
  • Roer en kook de jam voor ongeveer 5 minuten goed door.
  • Pureer eventueel de jam met een staafmixer voor een gladdere massa.
  • Zodra je de jam voor langere tijd (goed afgesloten) wilt bewaren, giet je de aardbeienjam in de schone (weck)potjes en vul deze zo vol mogelijk. Let hierbij goed op dat de randen schoon blijven.
  • Draai de deksel op de potjes met de warme jam en zet deze op de kop.
  • Nu is je jam een jaar houdbaar en makkelijk te bewaren in een donkere ruimte.