Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de suiker, vanille-extract, eidooiers en pumpkin spice.
Klop het geheel met een garde tot een glad mengsel en zet dit apart.
Verwarm de melk in een pannetje, maar breng dit niet tot het kookpunt.
Voeg beetje bij beetje, de hete melk toe in kleine delen en blijf ondertussen roeren. Hiermee voorkom je dat de eidooiers gaan stollen.
Zet een pan op zacht vuur en voeg hierin het mengsel.
Blijf het mengsel met een garde roeren tot het mengsel begint de binden. Het mengsel moet ongeveer de dikte van vla krijgen.
Pak een ovenschaal en voeg hierin de pudding. Verdeel dit gelijkmatig over de bodem.
Snij de croissants in grove stukken en verdeel deze over de room.
Snij de aardbeien doormidden.
Verdeel de jam en gesneden aardbeien over de pudding.
Zet de tray in de oven en bak voor 10 á 12 minuten.
Maak ondertussen het frisse slagroom marscarpone mengsel. Begin hierbij met kloppen van de slagroom gemengd met de poedersuiker tot een stevige, luchtige massa.
Klop in een aparte kom de mascarpone los en voeg hierbij de slagroom.
Rasp de schil van de limoen en voeg de helft van de schil toe aan het mengsel. Behoudt de overige schil ter decoratie.
Rol de limoen over je werkblad om alle sappen los te krijgen en snij deze doormidden.
Voeg het sap toe en roer het mengsel door.
Laat de de croissant pudding geheel afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Voeg toefjes van het slagroom mascarpone mengsel toe en decoreer met de limoenschil en rozenblaadjes.