Ga terug

Croissant pudding met aardbeien

Bereidingstijd 25 minuten
Gang Dessert

Ingrediënten
  

  • 6 afgebakken croissants
  • 6 eidooiers
  • 500 milliliter melk
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel pumpkin spice of speculaaskruiden
  • 100 gram aardbeienjam
  • 250 gram mascarpone
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 limoen
  • 4 theelepels vanille-extract
  • 50 gram poedersuiker

Eventueel

  • Een paar gedroogde rozenblaadjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de suiker, vanille-extract, eidooiers en pumpkin spice.
  • Klop het geheel met een garde tot een glad mengsel en zet dit apart.
  • Verwarm de melk in een pannetje, maar breng dit niet tot het kookpunt.
  • Voeg beetje bij beetje, de hete melk toe in kleine delen en blijf ondertussen roeren. Hiermee voorkom je dat de eidooiers gaan stollen.
  • Zet een pan op zacht vuur en voeg hierin het mengsel.
  • Blijf het mengsel met een garde roeren tot het mengsel begint de binden. Het mengsel moet ongeveer de dikte van vla krijgen.
  • Pak een ovenschaal en voeg hierin de pudding. Verdeel dit gelijkmatig over de bodem.
  • Snij de croissants in grove stukken en verdeel deze over de room.
  • Snij de aardbeien doormidden.
  • Verdeel de jam en gesneden aardbeien over de pudding.
  • Zet de tray in de oven en bak voor 10 á 12 minuten.
  • Maak ondertussen het frisse slagroom marscarpone mengsel. Begin hierbij met kloppen van de slagroom gemengd met de poedersuiker tot een stevige, luchtige massa.
  • Klop in een aparte kom de mascarpone los en voeg hierbij de slagroom.
  • Rasp de schil van de limoen en voeg de helft van de schil toe aan het mengsel. Behoudt de overige schil ter decoratie.
  • Rol de limoen over je werkblad om alle sappen los te krijgen en snij deze doormidden.
  • Voeg het sap toe en roer het mengsel door.
  • Laat de de croissant pudding geheel afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
  • Voeg toefjes van het slagroom mascarpone mengsel toe en decoreer met de limoenschil en rozenblaadjes.