Ga terug

Chicharonnes

Bereidingstijd 30 minuten
Keuken Latijns-Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 speklappen of varkensbuik met zwoerd
  • 3 blaadjes salie
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels zout
  • 1 rode ui
  • 2 theelepels oregano
  • Peperkorrels
  • Zonnebloemolie

Instructies
 

  • Voeg in een hoge pan met deksel de speklappen.
  • Snij de rode ui grof.
  • Voeg in de pan de rode ui, salie, knoflooktenen, oregano, peperkorrels en zout.
  • Voeg hierbij genoeg water tot het spek onderwater staat.
  • Laat het spek voor 25 minuten koken.
  • Haal het spek uit de pan en warm de olie op tot maximaal 165 °C.
  • Voeg het spek toe aan de warme olie en plaats de deksel op de pan.
  • Behoudt afstand tijdens het bakken en hou de deksel op de pan ten alle tijden.
  • Verlaag de temperatuur van de olie na 3 minuten en wacht tot het bubbelen/sissen ophoudt.
  • Haal het spek uit de olie en dep droog.
  • Verwarm opnieuw de olie en bak nogmaals het spek voor ongeveer 2 minuten.
  • Bij dit recept eet je guacamole. Kijk boven aan de pagina voor het recept.