Ga terug

Alfredo saus met pappardelle all'ouvo

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 biologische kipfilet
  • 500 milliliter volle melk
  • 340 milliliter kippenboullion
  • 2 gesnipperde knoflookteentjes
  • 250 milliliter ongeklopte slagroom
  • 200 gram boter
  • 250 gram pappardelle all'ouvo
  • peper & zout
  • 1 handjevol verse peterselie
  • 150 gram gesneden (kastanje) champignons
  • 1 gesnipperde ui

Kipkruiden

  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel cajun kruiden
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden
  • peper & zout

Instructies
 

Kip bereiden

  • Was de biologische kipfilet en voeg alle kip kruiden samen.
  • Pak een grote pan (waar je later de saus in gaat bereiden) en voeg hierbij op middelmatig vuur één eetlepel boter en één eetlepel olijfolie.
  • Masseer de kip met de kruiden.
  • Voeg de kip toe aan de pan en bak 4 á 5 minuten bruin aan beide kanten.
  • Smoor de kip voor nog eens 5 minuten.
  • Haal de kip uit de pan en verpakt dit in aluminium folie om de kip warm te houden.

Pasta

  • Voeg de rest van de boter en olijfolie toe aan de pan.
  • Snij de (kastanje) champignons en uien. Fruit dit op middelmatig vuur glazig.
  • Voeg hierbij de fijngehakte knoflookteentjes en fruit aan voor 30 seconden.
  • Voeg de boullion & melk toe. Laat dit warm worden.
  • Voeg de geraspte parmezaanse kaas & peterselie toe en laat dit in de saus opnemen.
  • Voeg als laatste de ongeklopte slagroom toe en kook de pasta (als op de verpakking) al denté.
  • Plaats de pasta en saus op de borden en besprenkel met een beetje parmezaanse kaas of gepekelde eierdooiers.
  • Snij de kipfilet in lange reepjes en leg dit ook op het bord. Enjoy!