Ga terug
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Alfredo saus met pappardelle all'ouvo
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Ingrediënten
3
eetlepels
olijfolie
250
gram
geraspte parmezaanse kaas
2
biologische kipfilet
500
milliliter
volle melk
340
milliliter
kippenboullion
2
gesnipperde knoflookteentjes
250
milliliter
ongeklopte slagroom
200
gram
boter
250
gram
pappardelle all'ouvo
peper & zout
1
handjevol
verse peterselie
150
gram
gesneden (kastanje) champignons
1
gesnipperde ui
Kipkruiden
1
theelepel
paprika poeder
1
theelepel
cajun kruiden
1
theelepel
uienpoeder
1
theelepel
knoflookpoeder
1
theelepel
gedroogde italiaanse kruiden
peper & zout
Instructies
Kip bereiden
Was de biologische kipfilet en voeg alle kip kruiden samen.
Pak een grote pan (waar je later de saus in gaat bereiden) en voeg hierbij op middelmatig vuur één eetlepel boter en één eetlepel olijfolie.
Masseer de kip met de kruiden.
Voeg de kip toe aan de pan en bak 4 á 5 minuten bruin aan beide kanten.
Smoor de kip voor nog eens 5 minuten.
Haal de kip uit de pan en verpakt dit in aluminium folie om de kip warm te houden.
Pasta
Voeg de rest van de boter en olijfolie toe aan de pan.
Snij de (kastanje) champignons en uien. Fruit dit op middelmatig vuur glazig.
Voeg hierbij de fijngehakte knoflookteentjes en fruit aan voor 30 seconden.
Voeg de boullion & melk toe. Laat dit warm worden.
Voeg de geraspte parmezaanse kaas & peterselie toe en laat dit in de saus opnemen.
Voeg als laatste de ongeklopte slagroom toe en kook de pasta (als op de verpakking) al denté.
Plaats de pasta en saus op de borden en besprenkel met een beetje parmezaanse kaas of gepekelde eierdooiers.
Snij de kipfilet in lange reepjes en leg dit ook op het bord. Enjoy!