Ga terug

Koolrabi ⭒ witte bonen ⭒ venkel ⭒ witlof ⭒ Elstar appel ⭒ mosterd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Vegetarisch
Porties 2 Personen

Equipment

  • Mandoline of een rasp

Ingrediënten
  

  • 1 koolrabi
  • 360 gram witte bonen
  • 1 venkel
  • 1 witlof
  • 1 Elstar appel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels mosterdzaad
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel mosterd

Finishing touch

  • Handje vol eetbare bloemen

Instructies
 

  • We gaan beginnen met het voorbereiden/snijden van de ingrediënten. Schil en snij de koolrabi in twee evenwijdige doorsneden. Gebruik de Mandoline om mooie dunne plakken te creëren van de koolrabi.
  • Bereid de saus van het gerecht door; 1 eetlepel mosterd - 1 eetlepel honing - 1 eetlepel olie & 1 lepel azijn te mengen in een schaal en zet dit aan de kant.
  • Pureer de bonen tot een glad geheel en voeg olijfolie, peper & zout toe (naar smaak).
  • Snij de venkel, witlof en Elstar appels in Julienne en voeg de ingredienten samen in een kom. Bereid dit onderdeel op het laatste moment. Geen tijd om ingrediënten op het laatste moment te snijden? Sprenkel druppels citroensap over de gesneden groente en fruit om verkleuring tegen te gaan.
  • Hou een klein koffiekopje apart met dressing en voeg je eigen samengestelde dressing toe aan de kom met groenten en hussel het door elkaar.
  • Nu gaan we het gerecht opbouwen. Begin met een schijf koolrabi, vervolgt door één eetlepel vulling (bonenpuree) en bouw een ''toren'' met nog een schijf koolrabi.
  • Plaats als laatste een royale schep van het groente/fruit mengsel op het geheel en maak het gerecht af met twee theelepels mosterdzaad.
  • Om het gerecht helemaal af te maken gebruik je eetbare bloemen als finishing touch en gebruik je het koffiekopje met dressing als swirl over je gerecht!