Zodra het deeg volledig is afgekoeld, kneed je het deeg voor 5 minuten lang. Strek het deeg uit tot 30 centimeter, keer op keer, tijdens het kneden. Je zal merken dat het deeg steeds meer elastisch wordt.
Bestuif je werkoppervlak met kleefrijstmeel en leg hierop het deeg.
Maak van het deeg een lange rol van 20 centimeter en verdeel dit in 8 stukken.
Rol balletjes van het deeg.
Rol het deeg met een deegroller uit tot een halve centimeter dik.
Pak een soep of juslepel en leg hierop het deeg.
Hou met één hand de lepel omhoog en voeg één eetlepel van de roomkaas vulling toe in het midden van het deeg.
Leg hier op een aardbei en vouw het deeg dicht naar binnen toe, als een waaier.
Druk het deeg stevig aan waar de openingen zaten, en draai de mochi om. Leg bij voorkeur de mochi in een cupcake vormpje of op een klein stukje bakpapier, omdat het deeg plakt.
Snij de overige 4 aardbeien doormidden en leg deze op de bovenkant van elke mochi. Enjoy!