Ga terug

Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Gang Lekkernij
Porties 8 porties

Ingrediënten
  

Pistache noten & kokosbloesem deeg

  • 250 gram pistache noten
  • 60 gram bloem
  • 4 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 3 eetlepels roomboter
  • snufje zout
  • 1 vanille stokje

Cheesecake

  • 50 gram witte chocolade
  • 500 gram Monchou
  • 1/2 rasp van een citroen
  • 1 vanillestokje
  • 1 ei
  • 40 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel tarwebloem

Topping

  • 1 flesje aardbeiensaus of eigengemaakte aardbeiensaus

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Deeg

  • Voeg de pistachenoten in een mixer en vermaal fijn.
  • Pak een schaal en voeg hierin de pistache kruimels.
  • Schaaf het vanille stokje leeg boven de schaal.
  • Zeef boven de schaal de bloem en voeg de overige droge ingrediënten toe.
  • Voeg de (op kamertemperatuur) roomboter toe en maak een bol.
  • Vet een springvorm van Ø 22/24 centimeter in met boter.
  • Bekleed de ingevette vorm met een bakpapier.
  • Leg het deeg in de bakvorm, verspreidt dit en druk het deeg stevig aan.

Cheesecake vulling & rabarber topping

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie niet hoger dan 45 °C. Houdt een paar blokjes over.
  • Voeg wat koude stukjes toe en kom op een eind temperatuur tussen de 30 á 31 °C.
  • Zeef de bloem boven een schaal en voeg hierbij alle droge ingrediënten.
  • Schaaf het vanille stokje leeg boven de schaal.
  • Roer de schaal door en voeg het ei, roomkaas, citroenschil en gesmolten witte chocolade toe.

Bakken

  • Pak de taartbodem uit de koelkast en voeg hierin het witte chocolade cheesecake beslag.
  • Je kan kiezen of je de rabarber gaat schillen. Als je de rabarber schilt, verliest het kleur maar is het wel minder stug van structuur.
  • Was en snij de rabarber in chinoise.
  • Verdeel de rabarber in een mooi patroon over de cheesecake.
  • Bak de cheesecake in 30 á 35 minuten gaar. Let op!: dit verschilt per oven.
  • Laat de cheesecake voor 60 minuten afkoelen in een koelkast.
  • Maak een swirl met de aardbeiensaus over de taart en verdeel dit.