Ga terug

Bereidingstijd 1 uur 50 minuten
Gang Lekkernij
Porties 8 porties

Ingrediënten
  

Deeg

cheesecake

Toppings

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C

Deeg maken

  • Smelt de boter in een pan op een zacht vuurtje.
  • Haal de pan van het vuur en voeg één ei, amandelmeel en drie eetlepels honing toe (of vervang dit voor bio vanille extract van Afvallen met Bregje).
  • Maak een bol en laat het deeg 20 minuten rusten in de koelkast.
  • Strooi een beetje amandelmeel over een werkbank en leg hierop het deeg.
  • Maak van het deeg met behulp van een deegroller een rondje van circa Ø 30 cm.
  • Vet een springvorm van Ø 22/24 centimeter in met de PAM Cooking Spray Coconut Oil.
  • Bekleed de ingevette vorm met een bakpapier.
  • Leg het deeg in de bakvorm en druk dit stevig aan.

Cheesecake vulling & rabarber topping

  • Je kan kiezen of je de rabarber gaat schillen. Als je de rabarber schilt, verliest het kleur maar is het wel minder stug van structuur.
  • Was en snij de rabarber in chinoise.
  • Zet dit aan de kant.
  • Meng in een aparte schaal de overgebleven eieren met de sour cream, roomkaas, bio vanille extract van Afvallen met Bregje, één ei (& twee eetlepels honing).
  • Giet het mengsel in de bakvorm.
  • Verdeel hierover de rabarber in een mooi patroon.
  • Bak de koolhydraat arme cheesecake in 45 minuten gaar. Let op!: dit verschilt per oven.
  • Laat de cheesecake afkoelen en laat de cheesecake voor 60 minuten afkoelen in een koelkast.

Aardbei jello topping

  • Maak de aardbeien Jello (Ook verkrijgbaar bij Afvallen met Bregje) zoals aangegeven op de instructies.
  • Giet de Jello over de rabarber cheesecake en laat nogmaals 30 minuten afkoelen in de koelkast.