Ga terug
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Bereidingstijd
1
uur
uur
50
minuten
min
Gang
Lekkernij
Porties
8
porties
Ingrediënten
Deeg
75
gram
ongezouten roomboter
100
gram
Amandelmeel van Afvallen met Bregje
cheesecake
PAM Cooking Spray Coconut Oil
5
eieren
7
eetlepels
honing of
bio vanille extract van Afvallen met Bregje
3
theelepels
bio vanille extract van Afvallen met Bregje
600
gram
roomkaas
100
gram
sour cream
Toppings
100
gram
rabarber
1
pakje
Jello Aardbeien Gelatine
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C
Deeg maken
Smelt de boter in een pan op een zacht vuurtje.
Haal de pan van het vuur en voeg één ei, amandelmeel en drie eetlepels honing toe
(of vervang dit voor bio vanille extract van Afvallen met Bregje)
.
Maak een bol en laat het deeg 20 minuten rusten in de koelkast.
Strooi een beetje amandelmeel over een werkbank en leg hierop het deeg.
Maak van het deeg met behulp van een deegroller een rondje van circa Ø 30 cm.
Vet een springvorm van Ø 22/24 centimeter in met
de PAM Cooking Spray Coconut Oil.
Bekleed de ingevette vorm met een bakpapier.
Leg het deeg in de bakvorm en druk dit stevig aan.
Cheesecake vulling & rabarber topping
Je kan kiezen of je de rabarber gaat schillen. Als je de rabarber schilt, verliest het kleur maar is het wel minder stug van structuur.
Was en snij de rabarber in chinoise.
Zet dit aan de kant.
Meng in een aparte schaal de overgebleven eieren met de sour cream, roomkaas,
bio vanille extract van Afvallen met Bregje
, één ei (& twee eetlepels honing).
Giet het mengsel in de bakvorm.
Verdeel hierover de rabarber in een mooi patroon.
Bak de koolhydraat arme cheesecake in 45 minuten gaar.
Let op!: dit verschilt per oven.
Laat de cheesecake afkoelen en laat de cheesecake voor 60 minuten afkoelen in een koelkast.
Aardbei jello topping
Maak de aardbeien Jello (Ook verkrijgbaar bij Afvallen met Bregje) zoals aangegeven op de instructies.
Giet de Jello over de rabarber cheesecake en laat nogmaals 30 minuten afkoelen in de koelkast.