Ga terug

Amerikaanse gevulde snoep koeken

Voorbereidingstijd 1 dag
Bereidingstijd 45 minuten
Keuken Amerikaans

Ingrediënten
  

Koekjesdeeg

  • 115 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram witte suiker
  • 100 gram bruine suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract of één vers vanillestokje
  • 125 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 15 milliliter melk
  • Snufje zout
  • 225 gram fijn gesneden witte/bruine chocolade of druppelvormig

Vulling

  • 100 gram pure, witte of melk chocolade (of chocoladepasta)
  • 50 gram Marshmallows

Toppings

  • 156 gram Kinder Bueno (White)
  • 100 gram M&M's
  • 20 gram zoute stokjes
  • 150 gram marshmallows
  • 6 Strawberry Cheesecake Oreo's
  • 50 gram disco strooisel
  • 75 gram wit & melk chocolade druppels

Instructies
 

Koekdeeg bereiden

  • Begin met het mengen van de droge ingrediënten behalve de cacao poeder. Dit koekjes recept bestaat uit twee delen (marmer effect).
  • Voeg in een andere kom alle natte ingrediënten toe (behalve de melk) en mix dit met een garde. Zorg dat de roomboter op kamer temperatuur is.
  • Voeg de droge en natte ingrediënten samen.
  • Weeg het deeg en split het deeg in tweeën.
  • Voeg bij één deel het cacaopoeder toe.
  • Voeg de chocolade chips toe.
  • Verdeel het melk waar nodig over beiden koekjesdegen.
  • Vanwege dat het een plakkerig deeg is, kan je het deeg het beste een nachtje laten rusten in de koelkast (echter voldoet 3 uur ook). Zodra je het deeg langer in de koelkast laat staan, krijg je uiteindelijk mooiere, bolvormige koekjes.
  • Haal éénmalig, midden in het rust proces, het koekdeeg uit de koelkast.
  • Plaats twee lange vellen huishoudfolie op de tafel en schep op beiden vellen apart het deeg.
  • Rol het folie strak tot langwerpige en rond vormige rolletjes.

Vullen van de koekjes

  • Snij de marshmallows in drieën (horizontaal). Voor één koekje gebruik je één deel.
  • Zet de chocolade vulling klaar samen met de marshmallows en haal het deeg uit de koelkast.
  • Haal beiden deeg rollen uit het folie en snij ongeveer 2 centimeter dikte af van beiden rollen.
  • Houdt beiden bij elkaar in je handpalm en voeg in het midden als eerst de marshmallow en daarna de chocolade vulling. Wees zuinig, al snel stroom de vulling uit het koekje, tijdens het bakken.
  • Vouw alle randjes om de vulling heen en maak er mooie ronde bolletjes van.
  • Herhaal dit proces tot het deeg op is.

Koekjes toppings toevoegen

  • Zelf koos ik ervoor de toppings mee te laten bakken met de koekjes. Ook kan je er voor kiezen om extra chocolade (au bain marie) op te warmen, dit over de koekjes te verspreiden en daarop de toppings laten rusten.
  • Prik met je vinger gaatjes in de bolletjes voor de marshmallows waar nodig.
  • Versier de koekjes naar keuze. Zelf koos ik voor verschillende ''thema's'', zoals je bovenaan in de tekst kan lezen en terug vinden.

Bakken

  • Bak de koekjes op bakpapier op circa 170 °C voor 8 á 11 minuten. De temperatuur kan extreem veel variëren per oven. Begin met één koekje en laat de rest volgen. Ook zijn koekjes altijd zacht zodra ze uit de oven komen. Laat de koekjes minimaal voor één uur rusten. Enjoy!