Ga terug

Gevulde portobello's met geitenkaas

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Porties 4 personen
calorieën 471 kcal

Ingrediënten
  

  • 4 portobello's
  • 1 rode ui
  • 25 gram verse peterselie
  • 40 gram baby spinazie
  • 125 gram gerookte spekjes Vervang eventueel met tofu
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 80 gram verse geitenkaas - honing Vervang dit ingredient met Parmezaanse kaas voor het originele recept
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • 350 milliliter water
  • 1 bouillonblokje - kip
  • Peper & zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Breng in een pan het water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Maak ondertussen de portobello's schoon en verwijder de steeltjes.
  • Zodra het water kookt, leg je de portobello's in de pan en pocheer ze 2 tot 3 minuten. Haal de portobello's uit het water en laat ze uitlekken op een keukenpapier.
  • Bak ondertussen de spekjes krokant en voeg bij de laatste 30 seconden de gesneden knoflook toe.
  • Snijd de rode ui, spinazie en peterselie fijn, voeg dit samen in een schaal en meng het goed door elkaar.
  • Voeg de cayennepeper en wat zout & peper toe naar smaak. Meng het nogmaals door elkaar.
  • Bak de pijnpoompitten in een droge pan tot dat ze goudbruin zijn & voeg de pijnboompitten toe aan de schaal.
  • Bak daarna het mengsel van de rode ui, spinazie peterselie en pijnboompitten tot dat het bijna gaar is en voeg de uitgebakken spekjes toe.
  • Verdeel het mengsel over de vier portobello's en verkruimel het geitenkaas over de portobello's.
  • Plaats de portobello's voor 10 á 15 minuten in de oven. Enjoy!