Ga terug

Biefstuk 'Loetje' met vijgen

Gang Hoofdgerecht
Porties 1 Persoon

Ingrediënten
  

  • 150 gram biefstuk van goede kwaliteit
  • 125 gram roomboter
  • 3 eetlepels water (Bali; één theelepel sambal)
  • Peper & zout
  • 1 Vijg

Instructies
 

  • Verwarm een bord in de oven op 160 graden.
  • Laat de biefstuk op kamer tempratuur komen voor ca. 30 minuten.
  • Pak een pan met ca. één cm. dikte kwá oppervlakte. Zet de pan op middelmatig vuur en bak de roomboter zacht aan.
  • Bak de biefstuk twee minuten per kant.
  • Haal de biefstuk uit de pan en verpak deze in aluminiumfolie.
  • Zet de overige jus op hoog vuur en voeg 100 ml water toe. Laat dit pruttelen tot je bubbels ziet komen. TIP: Schraap de vet randen uit de pan en voeg dit toe aan de jus. Dit is zo zonde om weg te gooien. Uiteindelijk zit de meeste smaak van je jus, daarin.
  • Pak de borden uit de oven (voorzichtig!), Schep hierop de jus. Haal de biefstuk uit de folie en leg dit netjes in het midden van het bord.
  • Snij de vijg doormidden en leg dit naast de biefstuk. Enjoy!