Pel de pistache noten.
Maak de biscuits en pistache nootjes fijn in een keukenmachine. Hierbij kan je kiezen of je de structuur van de taartbodem grof of extra fijn wilt. Zelf koos ik voor een knapperige, fijne bodem.
Knip een stukje bakfolie op maat van de bodem van de springvorm en plaats deze erin.
Smelt ondertussen de boter in een steelplan en voeg deze bij de fijngemalen taartbodem.
Schep de taartbodem in de springvorm en stamp deze aan met de bolle kant van een lepel.
Laat de taartbodem rusten in de koelkast terwijl je begint aan de taartvulling.
Verwarm de witte chocolade -au bain-marie- in een steelpan.
Voeg hierbij -deel voor deel- de slagroom toe. De structuur van de taartvulling zal een beetje op een zachte, zijdeachtige toffee vulling lijken.
Giet de witte ganache taartvulling op de bodem.
Laat de taart voor 3 uur opstijven in de koelkast. Bon apetit!