Ga terug

NO BAKE: Witte chocolade ganache taart met rood fruit

Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Gang Dessert
Porties 8 royale stukken

Equipment

  • Springvorm Ø 24 cm
  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 150 gram boter
  • `175 gram biscuits
  • 600 gram witte chocolade
  • 300 milliliter verse slagroom (ongeklopt)

Toppings

  • 250 gram gemengd rood fruit
  • 1 handjevol gehakte pistachenoten
  • 2 stengels munt
  • 2 eetlepels verse eetbare bloemblaadjes

Instructies
 

  • Pel de pistache noten.
  • Maak de biscuits en pistache nootjes fijn in een keukenmachine. Hierbij kan je kiezen of je de structuur van de taartbodem grof of extra fijn wilt. Zelf koos ik voor een knapperige, fijne bodem.
  • Knip een stukje bakfolie op maat van de bodem van de springvorm en plaats deze erin.
  • Smelt ondertussen de boter in een steelplan en voeg deze bij de fijngemalen taartbodem.
  • Schep de taartbodem in de springvorm en stamp deze aan met de bolle kant van een lepel.
    witte ganache taart white ganache tart recipe recept makkelijk easy pistache noten vegan vegatarisch rood fruit kerst mooiste taarten makkelijke taart prachtige taart togoodtobefood sam van der sluijs
  • Laat de taartbodem rusten in de koelkast terwijl je begint aan de taartvulling.
  • Verwarm de witte chocolade -au bain-marie- in een steelpan.
  • Voeg hierbij -deel voor deel- de slagroom toe. De structuur van de taartvulling zal een beetje op een zachte, zijdeachtige toffee vulling lijken.
  • Giet de witte ganache taartvulling op de bodem.
  • Laat de taart voor 3 uur opstijven in de koelkast. Bon apetit!
    witte ganache taart white ganache tart recipe recept makkelijk easy pistache noten vegan vegatarisch rood fruit kerst mooiste taarten makkelijke taart prachtige taart togoodtobefood sam van der sluijs